La Fira de Cocentaina ressorgeix per a celebrar el seu 675 aniversari

El divendres a la nit es va presentar el cartell anunciador, una obra que ha creat Vicent Ramón

La Fira de Cocentaina ressorgeix per a celebrar el seu 675 aniversari
La periodista Maite Barrachina, que va conduir l’acte de presentació de la Fira.

El pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina va ser l’escenari que va acollir, en la nit del divendres, la presentació de l’edició 2021 de la Fira de Tots Sants, un acte que va tindre aforament limitat i que va estar conduït per la periodista contestana Maite Barrachina.

Durant la cerimònia va ser descobert el cartell que anunciarà l’esdeveniment, una obra que torna a destacar pel seu caràcter innovador i que fa referència al 675 aniversari que compleix la Fira en la present anualitat. “He volgut donar-li importància a les persones. Al cap d’un any molt difícil, ara de nou tenim coses que celebrar. Celebrem un aniversari important per a la Fira i celebrem també el retrobament amb totes aqueixes persones que fa temps que no veiem. Finalment he volgut retre homenatge a totes aqueixes persones que han visitat la Fira de Cocentaina al llarg de tots els seus anys d’història”, va manifestar el seu autor, el reconegut dissenyador i il·lustrador de Bocairent Vicent Ramón.

Seguidament va ser el torn de donar a conéixer la persona que s’encarregarà de llegir el Privilegi de la Fira durant la inauguració oficial prevista per al dissabte 30 d’octubre. Aquesta vegada serà la psicòloga local Stella Vicens Llorca, una persona molt coneguda en la Vila Comtal i especialment vinculada a les tradicions de la població. “Mai se m’havia passat pel cap que poguera ser jo triada per a representar a la Fira de Cocentaina amb la lectura d’aquest document concedit en 1346 pel Rei Pere IV El Cerimoniós. Per descomptat que m’ha fet molta il·lusió. Tant l’alcaldessa com la regidor de Fira van aconseguir sorprendre’m amb l’anunci”, va dir la protagonista.

La vetlada va avançar amb la presentació de les principals novetats que tindrà la pròpia Fira del 2021 i entre les quals destaca el fet inèdit de celebrar-se en dos caps de setmana consecutius per a evitar aglomeracions als carrers de Cocentaina.

També es va informar d’altres innovacions com l’aposta per les noves tecnologies per a implantar serveis com la reserva prèvia d’aparcament, la inclusió social o la sostenibilitat. “Amb la presentació del cartell i la pregonera arranca un mes de preparatius intensos per a organitzar una Fira que torna a ser presencial, que se celebrarà de nou als carrers de Cocentaina encara que dividida en dos caps de setmana per a garantir la seguretat de tots els assistents i que un any més, tots, contestans i visitants; puguen gaudir i conéixer d’un dels esdeveniments més estimats i arrelats”, va afirmar l’edil de l’àrea de Fira, Eugenia Miguel.

L’alcaldessa contestana, Mireia Estepa, va posar fi a aquest acte animant a gaudir amb responsabilitat d’una Fira de Tots els Sants que, després del format híbrid de l’any passat, ressorgeix amb força per a recuperar al carrer l’esplendor.

Send this to a friend