La Fira de Nadal de Xixona torna al carrer en gran

La XIII edició serà la més llarga de la seua història, i va ser inaugurada ahir

La Fira de Nadal de Xixona torna al carrer en gran
Esteban Candela i Noelia Monerris van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural. | QUIQUE REIG

Xixona es troba immersa en la XIII edició de la seua Fira de Nadal, que enguany a tornat a la presencialitat d’una manera molt especial, sent l’edició més llarga de la seua història, amb 6 dies de duració –fins al dimecres 8 de desembre–, replets d’activitats que complementen la venda de torrons, dolços i altres articles de decoració i complements propis de l’època nadalenca.

Ahir va ser l’acte inaugural, en el qual a més de l’alcaldessa de Xixona, Isabel López; el president de l’Associació d’Empresaris, Comerciants i Professionals de Xixona (AEX), Pascual Sanchis, que són els dos organitzadors d’aquest esdeveniment, també va acudir el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i gran part dels consellers i conselleres, ja que el ple del Consell va ser traslladat ahir, per primera vegada, a Xixona, coincidint amb l’inici de la Fira.

La primera edil, va explicar que es tracta d’una edició que ret homenatge i destaca el paper dels *jijonencos que treballen fora de la ciutat, portant el nom de Xixona pel món.

Precisament per aquest motiu, les famílies d’Esteban Candela i Noelia Monerris, regents durant dècades dels quioscos de torró situats en els limítrofs del Mercat Central d’Alacant, van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural.

D’aquesta manera, l’alcaldessa va demanar “respecte i reconeixement per als torroners i geladors xixonencs que no sols representen a Xixona quan porten els seus productes fóra sinó que es converteixen en símbol de les ciutats en les quals s’instal·len”.

INSÍGNIA D’OR PER A PUIG
En la pròpia inauguració, López va entregar la insígnia d’or de la ciutat al cap del Consell “pel seu suport incondicional a la fira i a Xixona des del primer dia, molt abans de ser president”.

I és que, Puig va afirmar que “el Nadal de la Comunitat Valenciana comença a Xixona”, alhora que va destacar “la fortalesa d’un sector i d’un poble incansable que treballa durant tot l’any per a endolcir les festes en el món sencer”.

En aquesta línia, Sanchis, va asseverar que “la Fira és un reflex d’un poble emprenedor i lluitador com el xixonenc, que és capaç de combinar l’amor a la tradició amb una innovació constant en sabors, formats i embalatge”.

Alguns exemples d’aqueixos productes es troben en els quasi 100 expositors, situats en l’Avinguda de la Constitució, els quals es complementen amb nombroses activitats programades durant els diversos dies que dura la Fira de Nadal.

PROGRAMA D’ACTIVITATS
L’horari de la Fira d’enguany és ininterromput, des de les 10 del matí fins al seu tancament a les 21 hores –excepte el dimecres 8, que tancarà a les 20 hores–. Durant aqueixos dies, la venda de productes estarà acompanyada per activitats, com les que apareixen en el programa d’actes adjunt, i en el qual destaca el showcooking de demà, a les 12 hores, a càrrec del Xef Joaquín Baeza, que ha sigut distingit enguany amb l’Estrela Michelín 2021.

La Fira de Nadal de Xixona torna al carrer en gran
Programa d’activitats de la XIII Fira de Nadal de Xixona.

Amb motiu de la Covid-19, els tallers previstos, s’han traslladat a la zona d’actuacions, situada en l’altre extrem de l’Ajuntament, amb l’objectiu de separar la gent que realitza les seues compres en els expositors, de la qual participa en les activitats.

Així mateix, per la pandèmia, també és obligatori l’ús de la mascareta i reservar prèviament per a participar en les activitats que tenen lloc en espais interiors, com El Teatret.

D’altra banda, en l’aparcament del Barranc de la Font estan situades les atraccions infantils i una zona de food trucks, en la qual s’oferiran plats variats, que se sumen a l’oferta dels al voltant de 30 establiments que hi ha en el municipi entre bars, restaurants i gelateries.

Send this to a friend