La Fira Tots Sants augmenta la superfície

Tot i que encara falta més d’un mes per la celebració de la 667a edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina, el certamen ja comença a donar-nos bones notícies. La primera d’aquestes arriba mitjançant les dades d’ocupació d’expositors, que ja abasten prop del 100% de l’oferta disponible, seguint la línia dels darrers anys.

A dia d’avui ja s’acumulen les reserves en els sectors de gran format (maquinària i vehicles agrícoles, maquinària industrial, energies renovables, turismes, sistemes de calefacció…), ja que el llistat de llocs disponibles ha quedat complet. De fet, en aquests moments el Departament de Fira treballa en l’estudi d’altres sol•licituds provinents dels sectors de l’automoció, els subministres, el medi ambient i la llar; per saber si hi ha possibilitat d’ubicar-los a altres indrets i poder així donar-los cabuda. Per altra banda, cal destacar que aquests tipus d’expositors -els de gran format- comptaran en aquest 2013 amb més espai per muntar els seus ‘stands’. En la mateixa línia, ja està prevista la incorporació de 10 noves empreses, algunes d’elles fins i tot de fora de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa al sector de l’alimentació, l’ocupació també abasta el 100% de l’oferta de places. No així amb els ‘stands’ i l’espai reservat per la promoció turística, que es troba actualment a un 80% de la seua capacitat. Tot i així, és segur que en les pròximes setmanes s’arribe a completar el restants fins arribar al màxim d’espai disposat.

D’entre les dades més positives, cal destacar l’augment de la superfícies expositiva dedicada al gran format en una 1.000 metres quadrats. Aquesta xifra permetrà que la Fira de Tots Sants de Cocentaina arribe a ocupar al voltant dels 108.000 metres quadrats de superfícies total. Vicent Sandoval, regidor de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina, s’ha felicitat per aquesta notícia: “Els darrers anys hem estat estudiant com augmentar la superfície, posat que era un dels principals impediments per aconseguir que la Fira seguira creixent. Gràcies a algunes modificacions i al poder d’atracció que té la Fira a dia d’avui, podem afirmar que el certamen està més viu que mai i segueix creixent any rere any, malgrat la crisi en tots els sectors”.

En total, segons les primeres estimacions, el nombre total d’expositors estarà al voltant dels 270, una xifra sensiblement superior a recollida durant la Fira de Tots Sants de 2012. S’ha de destacar l’elevat nombre de noves sol•licituds, la majoria d’aquestes referents al sector de l’alimentació, a les quals no se’ls ha pogut donar cabuda.

Per últim, s’està a l’espera de recollir informació i xifres al voltant de la venda ambulant, posat que encara s’estan presentant sol•licituds fins el proper 30 de setembre. El que sí sabem és que s’ofereixen 90 places dins d’una superfícies que correspon en metres quadrats a la de 2012.

El regidor de Fira Vicent Sandoval ha avançat que des del Departament de Fira “s’intentarà donar cabuda a totes les sol•licituds però sempre depenent de l’espai disponible. Així mateix, és de destacar com la majoria dels expositors ens visiten cada any i repeteixen, mostra de l’oportunitat que els presta la Fira per poder oferir els seus productes i trobar compradors. El volum de negoci de la Fira de Tots Sants i la satisfacció dels expositors posa de manifest el bon estat de salut del certamen contestà, un fet que ha d’enorgullir als nostres veïns i veïnes, que són a la fi els qui fan possible aquesta Fira”.

Send this to a friend