La Fireta de Muro ha obert les seues portes amb bones expectatives

Se celebra durant el cap de setmana, amb una gran oferta comercial i d'oci

La Fireta de Muro ha obert
Recorregut inaugural del certamen a càrrec de les autoritats. RAY MARTÍNEZ

Muro ha inaugurat aquest dissabte la seua tradicional Fireta de Sant Antoni, i ho ha fet amb una molt bona previsió de visitants malgrat que tot apunta al fet que el fred intens serà el protagonista al llarg del cap de setmana. L’esdeveniment es desenvoluparà enguany sense restriccions i això es nota en la programació, ja que han tornat els espectacles de carrer o les actuacions dirigides als més xicotets, que es duran a terme fins demà en la plaça de Palacio.

El certamen reuneix en aquesta ocasió a uns 70 expositors, que es divideixen en dues àrees temàtiques diferenciades, com són el mercat medieval i una zona comercial en la qual podem trobar llocs amb tota mena d’articles. Al costat d’això destaquen un espai destinat a la gastronomia en la plaça del Matzem i un punt reservat per a la mostra d’animals, que se situa en el conegut parc del Batà.

Un altre dels plats forts de la Fireta de 2023 seran les visites guiades al campanar de la parròquia de Sant Joan Baptista, amb opció de veure en directe els repics i voltejos manuals que faran els integrants de la Colla de Campaners del Comtat.

Aquest matí de dissabte ha tingut lloc la inauguració oficial, que ha comptat amb l’assistència del conseller d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana, Rafael Climent, al costat d’una àmplia representació institucional de les comarques i la diputada nacional Patricia Blanquer. Encarnación Torregrosa Alonso, persona de major edat de Muro en aquests moments, ha tingut l’honor de tallar la cinta inaugural en aquest acte.

La persona de major edat del poble ha sigut l’encarregada de tallar la cinta. RAY MARTÍNEZ

En l’acte també s’ha homenatjat, com de costum, a un comerç local, en aquest cas Ca Sanchis, després de la qual cosa el poble de Muro ha procedit a entonar el tradicional ‘Tío Pep’ i el Ballet d’Elena Tudela ha interpretat la coreografia titulada ‘La bogeria de l’oratge’. Tot seguit, s’ha donat pas al recorregut inaugural del certamen, a càrrec de les autoritats.

El Ballet d’Elena Tudela ha interpretat una coreografia al·lusiva al canvi climàtic. RAY MARTÍNEZ

L’alcalde de Muro, Gabriel Tomás, ha destacat que la Fireta suposa un punt de trobada per a tota la comarca, fusionant cultura i comerç, la qual cosa la converteix en «especial», ha remarcat. Mentrestant, el conseller Rafa Climent ha ressaltat el caràcter obert del poble de Muro, que «abrigalla» als visitants, així com el paper dinamitzador del certamen per a l’economia local i comarcal.

Tots dos han aprofitat per a convidar als veïns de l’Alcoià i el Comtat a acostar-se durant el cap de setmana per a gaudir de la Fireta, com també ho han fet l’edil de Turisme i la de Cultura, Aída Martínez i Xelo Cascant, respectivament.

Send this to a friend