La Generalitat adquireix l’antic hotel de Muro per al seu ús com a alberg juvenil

L'edifici, comprat per 1'7 milions, entrarà a formar part de la Xarxa d'Albergs de la Comunitat Valenciana

Adquireix l'antic hotel de Muro
L’antic hotel Vila de Muro data de l’any 2006.

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha adquirit de manera directa, a través de l’IVAJ, les instal·lacions d’un antic hotel i centre de celebracions a Muro d’Alcoi per al seu ús com a alberg de joventut. Aquesta adquisició ha sigut realitzada mitjançant compra directa per un total de per 1.756.773,94 euros, un preu que està per davall del seu valor de taxació, fixat en uns 3 milions d’euros.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que l’adquisició «s’ha pogut realitzar a un preu molt avantatjós, ja que es tracta d’un edifici que, a causa de la gran recessió de 2008, s’havia quedat endeutat amb la SGR i que ara, amb la seua compra per part de l’IVAJ, passa a convertir-se en un bé públic per al seu ús per part no sols de la joventut sinó de tots els valencians i valencianes». En aquest sentit, Oltra ha destacat que la seua ubicació en el terme municipal de Muro d’Alcoi el converteix en un bon punt de partida «perquè la joventut puga gaudir de tota la riquesa natural que hi ha a les comarques del Comtat i l’Alcoià, com la Serra Mariola, o el Montcabrer».

«A més, -ha afegit- contribuirà a enriquir la zona i portar ‘economia sana’ a través del turisme d’interior i tot el que comporta el moviment juvenil, el Consell de la Joventut i les diferents associacions juvenils», que podran comptar amb aquest centre per a l’organització de tota mena d’activitats d’oci educatiu de caràcter cultural, social, lúdic, esportiu, mediambiental i inclusiu.

Les instal·lacions del futur alberg de l’IVAJ construïdes en 2006 compten amb una superfície total edificada de 5.713,38 metres quadrats, dels quals 2.918 metres quadrats corresponen al seu ús originalment com a hotel; un espai de 1.561 metres quadrats que estava destinat a ús comercial i zona de magatzem i garatge amb altres 1.537 metres quadrats.

Oltra ha destacat que la infraestructura «es troba en bones condicions», per la qual cosa confia que puga posar-se en marxa en un curt termini, encara que posteriorment puga ampliar-se amb altres recursos que incrementen la seua oferta per al temps lliure, esplai i oci de les persones usuàries».

L’edifici entrarà a formar part de la Xarxa d’Albergs de la Comunitat Valenciana, integrada per albergs juvenils de titularitat de l’IVAJ i tots els albergs juvenils de titularitat pública o privada que, complint amb els requisits que estableix la normativa, siguen reconegut per l’IVAJ com a tals i inclosos en el cens estatal d’albergs juvenils.

Send this to a friend