La Generalitat començarà a transferir el Fons de Cooperació Municipal als ajuntaments el mes vinent

Té com a objectiu reforçar la solvència financera dels consistoris davant la crisi

Reunió entre diversos membres de la Generalitat, entre ells, l’alcoiana Zulima Pérez. || GENERALITAT VALENCIANA

La Generalitat transferirà el mes vinent als ajuntaments valencians el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021 per a reforçar la solvència financera de les corporacions locals davant la crisi.

“Per sisé any consecutiu la Generalitat ha aprovat el Fons de Cooperació Municipal que es consolida com el millor instrument de suport financer als ajuntaments de la Comunitat Valenciana i que enguany cobra una especial rellevància davant la crisi generada per la pandèmia de Covid-19”, ha assegurat el Director General d’Administració Local de la Generalitat, Toni Such.

El Fons de Cooperació Municipal 2021 està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d’euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment objectius i de manera incondicionada en la seua despesa.

“Això vol dir que els ajuntaments li ho podran gastar en allò que consideren convenient, atorgant-los ja una majoria d’edat als ajuntaments que és molt necessària; i sobretot dotant-los d’una garantia financera i jurídica amb recursos per a poder desenvolupar els seus propis objectius per a l’any 2021″, ha assenyalat Such.

La Generalitat va posar en marxa el Fons de Cooperació Municipal de l’any 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d’euros als ajuntaments de la Comunitat Valenciana. A està quantitat se sumen ara els 40 milions del fons de 2021.

“Començarem a pagar-ho ja el mes vinent, abonant el 50% de les quantitats que s’han adjudicat a cada municipi segons els mateixos criteris objectius que en els exercicis anteriors”, ha avançat el Director General d’Administració Local .

Such ha agraït la col·laboració un any més de les diputacions de València i Castelló que, amb les seues aportacions addicionals al fons, completen la millora del finançament local dels municipis de les seues províncies.

“Emplace de nou a la Diputació d’Alacant perquè participe activament en el Fons de Cooperació i deixe ja de discriminar els municipis de la província d’Alacant”, ha conclòs Such. En aquest sentit, fa a penes uns dies, el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazónva sol·licitar la inclusió de l’ens provincial en el Fons.

Send this to a friend