La Generalitat comptabilitza 1731 trucades al 112 relacionades amb la violència de gènere

En el 90% dels casos ha sigut necessari mobilitzar a mitjans de seguretat

La Generalitat comptabilitza 1731 trucades al 112 relacionades amb la violència de gènere
Pancarta contra la violència de gènere a l’Ajuntament d’Alcoi. | ARXIU

El telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana ha rebut un total de 1.731 crides relacionades amb situacions de risc per violència contra la dona, entre l’1 de gener i el 22 de novembre. En total s’han atés aquest any 206 crides menys, una xifra que suposa un descens de quasi el 10% respecte a les rebudes en el mateix període de l’any anterior, que van ascendir a 1.937.

Les crides relatives a casos en els quals existeix un risc per violència de gènere rebudes en el telèfon d’Emergències 1·1·2 Comunitat Valenciana són identificades i ateses amb caràcter prioritari i seguint els protocols establits a aquest efecte.

En aquest sentit, la majoria de les trucades rebudes procedien del Servei Telefònic d’Atenció i Protecció a les Víctimes de la Violència de Gènere Atendro (1.171 crides); seguit de les anomenades derivades des del 016 d’Atenció a Víctimes de Violència de Gènere (478 crides); i des dels Centres Dona 24 hores (82 crides).

El període de l’any amb major incidència de crides per violència de gènere es correspon amb el comprés entre els mesos de juny i octubre, seguint la tendència marcada en els dos anys anteriors. En aquests cinc mesos s’han atés 814 crides, 195 crides menys respecte al mateix període de 2021 (1.009).

En el 90% dels casos (1.555 crides) va ser necessari mobilitzar mitjans de seguretat, mentre 155 crides van haver de ser ateses per mitjans sanitaris. Els efectius de seguretat es van desplaçar en 1.018 ocasions després de saltar l’alarma d’algunes de les víctimes, 305 vegades per a atendre una agressió i en 212 ocasions davant l’avís d’una situació de perill.

D’altra banda, els mitjans sanitaris es van mobilitzar en 7 ocasions per a atendre crides per fort dolor en l’abdomen, extremitats, tòraxs i cap després d’una presumpta agressió i en altres 7 ocasions per accidents sanitaris relacionats amb ferides, accidents o intoxicacions, entre moltes altres casuístiques.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha destacat el compromís de la Generalitat en la lluita contra la violència de gènere. Una xacra -ha dit- “a la que hem de fer front amb totes les eines i recursos que tenim al nostre abast”.

Bravo ha subratllat que el treball que realitza l’equip del 1·1·2 “és la primera baula d’una gran cadena a la qual se sumen la resta d’iniciatives que duem a terme per a afrontar aquesta insuportable realitat”.

En aquesta línia, ha afegit, “no pararem fins que aquesta societat siga profundament igualitària, inclusiva i lliure de violència masclista. Per això continuem donant una resposta ràpida i eficaç per a assistir a les víctimes i acabar amb aquesta xacra d’una vegada per sempre”.

Send this to a friend