La Generalitat inclourà en el Pla Edificant la construcció d’un nou conservatori de música a Alcoi

Ximo Puig ha mantingut una reunió amb l'alcalde d'Alcoi per a abordar les principals inversions en aquesta ciutat que superen els 130 milions d'euros

La Generalitat inclourà en el Pla Edificant
Imatge de la reunió mantinguda aquest dijous entre Ximo Puig i Toni Francés. GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que el Pla Edificant inclourà entre les seues actuacions la construcció d’un nou conservatori de música per a la ciutat d’Alcoi. Així ho ha anunciat després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde Toni Francés, en la qual han abordat les principals inversions que la Generalitat està realitzant en aquesta ciutat.

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, Ximo Puig ha avançat que la infraestructura educativa serà una de les quals la Conselleria d’Educació duga a terme amb l’ampliació de 700 milions d’euros del Pla Edificant, que el Ple del Consell aprovarà aquest divendres.

En aquest sentit, el president ha destacat que Alcoi és una ciutat estratègica per a la Comunitat Valenciana i per a la “capilarització de la recuperació econòmica i social” en tot el territori, per la qual cosa ha justificat la gran quantitat de projectes estratègics que la Generalitat està realitzant en aquesta ciutat, que aconsegueixen una inversió de 130 milions d’euros, tant en execució com en projectes de futur.

Per part seua, l’alcalde d’Alcoi ha explicat que l’actual conservatori es troba en un antic edifici modernista amb dificultats d’accessibilitat, per la qual cosa es requereix la construcció de nou edifici, previsiblement en la *Beniata, que també contribuirà a “dignificar i millorar” una de les entrades a la ciutat d’Alcoi.

A més, Francés ha destacat la implicació i el suport de la Generalitat a complir les necessitats i els reptes de la ciutat i ha destacat que mai abans un govern autonòmic s’havia implicat tant i havia realitzat una inversió tan important a Alcoi.

Entre els projectes més importants, sobre els que el president i l’alcalde han tractat, es troba el recentment anunciat Pla Director de l’Hospital Verge dels Lliris, amb un pressupost de 81 milions d’euros, així com el Centre de Salut La Bassa, al qual es destinarà 9 milions. També destaca actuacions en matèria d’infraestructures educatives ja incloses en el Pla Edificant per 14 milions d’euros, com l’IES Andreu Sempere (4 milions), en l’IES Cotes Baixes (5,1 milions) i en l’IES Pare Vitória (4 milions), entre altres.

Així mateix, cal destacar la conversió de l’antiga fàbrica de Rodes en parc tecnològic que albergarà la nova seu de Districte Digital, per a això s’injectaran 2,6 milions, als quals cal sumar altres 2,1 destinats al CdT d’interior.

Send this to a friend