La Generalitat planteja eliminar la mascareta als patis dels col·legis

La incidència de Covid-19 puja en el departament, que torna a estar en risc baix

La Generalitat planteja eliminar la mascareta als patis dels col·legis
Imatge d’arxiu de l’inici del curs escolar 2021-2022.

Segons ha donat a conéixer el conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, s’està estudiant la possibilitat d’eliminar l’obligatorietat de l’ús de la mascareta en els espais oberts dels centres educatius, com per exemple el pati. Aquest plantejament va ser confirmat ahir pel President, Ximo Puig.

Marzà ha explicat que des d’Educació i Sanitat es va analitzant contínuament la situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana, i que concorde a ella, s’adapta el protocol estipulat pel qual es regeixen les mesures dels col·legis.

Així, es preveu que pròximament es conega si aquesta opció es converteix en realitat, i quins són els seus detalls, ja que, pel que sembla, aquest alçament no contempla les aules, on si que s’hauria de continuar portant la mascareta.

INCIDÈNCIA COVID-19
D’altra banda, Sanitat ha actualitzat hui les dades de Covid-19 en la Comunitat, els quals reflecteixen un lleuger augment de la incidència en el departament de Salut d’Alcoi, que torna a situar-se en risc sota després d’al voltant d’una setmana i mitja en la nova normalitat. Hi ha un total de 33 casos actius, és a dir, 3 més que en l’actualització del passat divendres, per la qual cosa la incidència és de 26,33 casos per cada 100.000 habitants.

Quant a les localitats de l’àrea de Salut, de les 32 que la conformen, hi ha presència de Covid-19 en 8 d’elles: Alcoi, Banyeres, Castalla, Cocentaina, Gaianes, Ibi, Muro i Onil. 

En el cas d’Alcoihi ha 5 actius més i s’han detectat 9 nous positius. Així, segueix en risc baix amb una incidència de 33,70. A Banyeres la incidència ha baixat fins a 14,10, estant en la nova normalitat.

També hi ha menys actius a Castalla, amb tan sols un cas i una incidència de 9,56, situant-se en la nova normalitat.

A Cocentaina s’han sumat 2 actius més, havent-hi així un total de 4. La vila comtal ha passat a estar en risc baix, amb una incidència de 34,72.

A Ibi ha augmentat una mica la incidència, passant de 3 a 4 casos actius, i una incidència de 16,98, per la qual cosa segueix en la nova normalitat.

Muro ha passat d’estar en risc mitjà a baix, ja que hi ha dos actius menys –un total de 3– i una incidència de 32,21.

Finalment, a Onil continua havent-hi tan sols un cas actiu i una incidència de 13,16 –nova normalitat–.

Send this to a friend