La Generalitat premia al carril bici d’Alcoi en la Setmana de la Mobilitat

El subdelegat del Govern demana consens amb els veïns per a abordar aquest tipus de projectes

La Generalitat premia al carril bici
Visita del subdelegat del Govern, Carlos Sánchez, la setmana passada. J. SEMPERE

La Generalitat Valenciana ha premiat el carril bici d’Alcoi com a millor projecte de Mobilitat Sostenible 2023. L’alcalde Toni Francés va comunicar la notícia dijous passat i l’endemà, el subdelegat del Govern a Alacant, Carlos Sánchez, va visitar Alcoi i l’obra del carril bici amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Sánchez va felicitar el govern municipal per la seua aposta per aquesta mena de polítiques precisament en un moment en el qual PP i Vox estan desmantellant carrils bici en ciutats com València o Elx. En aquest sentit, destacava els passos donats per Alcoi en matèria de mobilitat i el reconeixement rebut per això per part de la Generalitat Valenciana.

Des del Govern reconeixen que la transició de les ciutats per a reduir les emissions comporta decisions que no sempre acontenten a tothom, ja que normalment porten associat un canvi d’hàbits en la ciutadania. Per això, el subdelegat considera que el futur d’aquestes polítiques passa per una entesa entre veïns i governants.

Carlos Sánchez, preguntat per la demanda que en primera instància ha donat la raó als veïns contraris a la conversió en zona de vianants del Centre d’Alcoi, opina que les restriccions de trànsit, encara que són traumàtiques a vegades, són necessàries i requereixen consens.

Francés, per part seua, insisteix que el govern municipal es troba en el camí correcte pel que fa a polítiques de mobilitat i recorda que també l’eix per a ciclistes i vianants que passa pel Romeral i la pròpia ‘peatonalització’, han sigut premiats per la Generalitat Valenciana en anteriors convocatòries dels premis.

Send this to a friend