La Generalitat prorroga les mesures anti Covid fins al 15 de juliol

Puig anuncia l'avançament al dilluns la vacunació a les persones d'entre 30 i 39 anys

La Generalitat prorroga les mesures anti Covid fins al 15 de juliol
Ana Barceló i Ximo Puig anunciant els acords de la Mesa Interdepartamental. | GENERALITAT VALENCIANA

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui que la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 ha acordat la pròrroga de les actuals mesures a partir del pròxim dijous, 1 de juliol, i durant dues setmanes, és a dir fins al 15 de juliol, amb la finalitat de consolidar una “obertura prudent i responsable” així com “segura i eficaç” que propicie una “recuperació sòlida” en termes econòmics, socials i emocionals.

Les citades mesures consisteixen en el fet que l’oci nocturn haurà de tancar a les 2 de la matinada i no podrà haver-hi zona de ball. En el cas de l’hostaleria, el seu tancament està establit a la 1 de la matinada. Els aforaments es mantenen 50% en interior i del 100% en terrasses, tant en l’oci nocturn com en l’hostaleria.

D’altra banda, el cap del Consell ha informat de l’avançament de la vacunació de la franja d’edat de 30 a 39 anys, que donarà principi dilluns que ve, i la recomanació de l’ús de la mascareta en espais a l’aire lliure, excepte en platges i espais naturals sempre que es puga mantindre la distància de seguretat. Referent a la vacunació, Puig ha declarat que ara “la vacunació de la gent jove és ara una prioritat”, per la qual cosa s’avançarà en 12 dies el procés de vacunació generalitzat d’aquest grup de població, que ja havia començat en zones rurals.

Així mateix, el President ha destacat que en les últimes 48 hores, el 52% dels contagis detectats són joves de 15 a 29 anys, i encara que molts d’ells són asimptomàtics, actualment hi ha 20 joves menors de 34 anys ingressats i 1 en l’UCI. Així mateix, cal destacar que la incidència acumulada en aquest grup d’edat aconsegueix els 172 casos per 100.000 habitants.

Per això ha fet una crida als joves a mantindre la “maduresa i responsabilitat admirables” mostrada durant la pandèmia i a “preocupar-se més per la seua salut” i per la de les persones que encara no estan immunitzades totalment.

Recomanació de l’ús de mascaretes a l’aire lliure
Respecte a la recomanació de l’ús de la mascareta, el President ha assenyalat que es recomana que la mascareta es continue utilitzant a l’aire lliure, excepte en espais naturals i a les platges. En aquest sentit, ha fet una crida a la prudència, i ha instat a prestar especial atenció tant a l’ús de la mascareta com a la ventilació d’espais tancats.

Sobre aquest últim aspecte, ha destacat que la conselleria de Sanitat ha elaborat una guia amb indicacions bàsiques per a mantindre ventilats espais interiors, que pot ser consultada en la pàgina web i que serà distribuïda per locals com a comerços, hotels, bars, restaurants, cinemes, teatres o museus.

Obertura de seus festeres
Per la seua part la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que entre les mesures adoptades en la Mesa Interdepartamental destaca l’obertura de les seus festeres, com els casals fallers.

Barceló ha assenyalat que a partir de l’1 de juliol, decaurà la restricció de l’activitat i els horaris d’obertura i tancament d’aquests locals, que seran regulats pels ajuntaments. A més, es podrà consumir menjar i beguda seguint les mesures establides per al sector de la restauració, com ara el tancament de barres, l’aforament al 50%, i taules de fins a 10 persones. Per a la resta d’activitats, com a tasques administratives, es manté l’aforament del 75%.

Finalment, la consellera ha fet una crida a la responsabilitat de l’àmbit de les festes, com ara la Magdalena, les Falles, els Moros i Cristians i qualsevol altra festa popular que se celebren en la Comunitat Valenciana.

Send this to a friend