La Generalitat retorna els antics jutjats a l’Ajuntament de manera gratuïta

La cessió obri la porta a la reordenació de la plaça Al-Azraq

La Generalitat retorna los antiguos juzgados
Edifici dels antics jutjats de la plaça Al-Azraq. ARXIU

La Generalitat Valenciana ha acceptat revertir l’immoble que ocupaven els antics jutjats en la plaça Al-Azraq a l’Ajuntament d’Alcoi “sense cap cost per a les arques municipals, responent de manera positiva a la sol·licitud feta des de l’alcaldia”, han informat des del govern municipal.

“Érem coneixedors de la dificultat d’aquesta reversió, ja que es presentava una situació controvertida, amb sentències favorables en tots dos sentits, tant a favor de la reversió gratuïta com en contra, per tant no era una situació fàcil. Durant tot aquest temps s’han dut a terme negociacions amb la Generalitat que ha donat els seus fruits”, ha assenyalat l’alcalde Toni Francés, alhora que remarca que “recuperem patrimoni de manera gratuïta, gràcies al diàleg i la bona voluntat, no ha sigut un procés ràpid ni fàcil, però hem aconseguit l’acord més favorable per Alcoi, que aquest espai torne a l’Ajuntament”.

Recordar que l’Estat va adquirir la propietat de la parcel·la per cessió de l’Ajuntament d’Alcoi en 1975. La propietat actualment és de la Generalitat en virtut d’un Reial decret sobre el traspàs de funcions de l’Administració de l’Estat a la Comunitat Valenciana en matèria del funcionament de l’administració de justícia.

L’Ajuntament d’Alcoi va sol·licitar a la Generalitat la reversió de l’immoble en trobar-se sense ús després del trasllat dels jutjats a les noves dependències en la Placeta de la Mare de Déu. Ara la Conselleria de Justícia ha informat favorablement la reversió per no tindre l’immoble use judicial.

Amb tot, aquesta resolució facilitarà el projecte de reordenació de la plaça Al-Azraq, un projecte que segons han destacat «es vol consensuar amb els veïns perquè siga el millor possible».

Send this to a friend