La Glòria anunciarà la Festa més esperada

Arrancarà a les 10 hores, recorrent diversos carrers del Centre i de la Zona Alta d'Alcoi, acabant en la Safata

La Glòria anunciarà la Festa més esperada
Festers del bàndol cristià, en l’última Gloria celebrada fins al moment. ARXIU

Demà diumenge, 17 d’abril, tindrà lloc el retorn dels vestits festers al carrer. Serà en la Glòria, en l’anunci oficial de les festes de Moros i Cristians, que tindran lloc la setmana vinent.
Així, des de les 10 del matí 28 glorieros recorreran diversos carrers del Centre i de la Zona Alta d’Alcoi en un trajecte ampli –és l’habitual– que durarà, aproximadament, fins a migdia.
Enguany, i a diferència de 2018 i 2019, no hi haurà festeres en la primera línia, encara que si que hi haurà set  del Preventorio: Vanesa Verdú Santonja –filà Verds–; Eva Payá Climent –Cordón–; Pepa Puchades Chuliá –Mudéjares–; Paqui Yepes Fernández –Andaluces–; Isabel Navaixes Bonilla –Cides–; Teresa Amaya Almuzara –Vascos–; i Cristina Ivorra Miró –Navarros–.
Una vegada arrancada la desfilada de la Glòria en la Plaça d’Espanya seguirà per Pintor Casanova, Sant Miquel fins al Casal de Sant Jordi, Verge Maria, del Carmen, Sant Blai, *Sant Tomàs a l’església de Sant Jordi, Sant Jaume, Emilio Sala, Sant Jordi i Santa Llúcia. Sobre les 11 hores eixirà de País Valencià i seguirà per Sant Llorenç, Sant Francesc i Sant Mateu, i sobre les 12’30 hores arranca en Sant Nicolau i finalitza en la Plaça d’Espanya, tancant l’acte que anuncia la Festa.

ESPERAT RETORN
El president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Juan José Olcina afirma que l’acte de la Glòria d’aquest diumenge s’espera amb “molta emoció i molta il·lusió”, i en el seu cas, a nivell particular, encara més enguany, perquè a més de ser el retorn de la Festa, el seu fill és el gloriero de la filà Mozárabes
Assenyala que “ha sigut molt de temps sense poder celebrar les nostres festes” –a causa de la Covid-19– i que “estem tots expectants” i amb l’esperança que “tot isca molt bé”.

Send this to a friend