La incidència a Alcoi és quasi el triple que la de fa un any

A dia d'ahir l'UCI de l'hospital Verge dels Lliris estava al 60% de la seua capacitat

La incidència es triplica a Alcoi
Cua per al punt extra de vacunació situat a l’Hospital d’Alcoi.

L’augment dels casos actius de Covid-19, i amb ells, de la incidència, no cessa, i en l’última actualització realitzada per Sanitat, hi havia 1.100 casos actius en el departament de Salut d’Alcoi, la qual cosa ha elevat la incidència fins a 804 en tota la zona.

I és que, si bé la situació hospitalària està molt lluny de la registrada a la fi de 2020 i principis d’aquest 2021, quan va haver-hi una alta pressió i una xifra molt elevada de pacients ingressats per Covid-19 a l’hospital Verge dels Lliris, a Alcoi, la incidència és quasi el triple a la de fa just un any, quan rondava els 360 casos per cada 100.000 habitants, mentre que actualment és de 997.

A més, en el cas d’Alcoi, Sanitat ha notificat aquesta setmana un altre brot d’origen social, de 12 casos.

Entre el 15 i el 19 de desembre, hi ha 211 actius més en l’àrea de Salut, havent-se comptabilitzat 361 nous positius. Dels 32 municipis del departament, hi ha casos de Covid en 18 d’ells, i pràcticament la meitat del total, 15, estan en risc extrem de contagi: Alcosser, Alcoi, Alfafara, Banyeres, Benasau, Benilloba, Benillup, Castalla, Cocentaina, Ibi, L’Orxa, Millena, Muro, Onil i Planes.

HOSPITALITZACIONS PER COVID
D’altra banda, segons fonts sanitàries del departament de Salut d’Alcoi, a dia d’ahir, i a tancament d’aquesta edició, hi havia 12 persones ingressades en planta, mentre que en l’UCI s’han duplicat els pacients respecte al passat divendres, amb un total de 6 persones. D’aquesta manera, l’UCI de l’Hospital d’Alcoi està al 60% de la seua capacitat, ja que hi ha 10 llits disponibles.

De moment, s’ha plantejat, després d’una reunió amb els caps de servei, que no es realitzen operacions que puguen requerir d’UCI.

PUNT EXTRA VACUNACIÓ
Respecte al punt de vacunació extra habilitat en la zona de consultes externes del citat hospital, durant aquesta setmana, i també durant la pròxima, estarà en marxa, tant segons el calendari estipulat cada dia, per a persones nascudes fins a 1960, i també per a aquelles que encara no s’han vacunat, o que estan vacunades amb Janssen.

Send this to a friend