La incidència arriba a risc extrem en el departament

Sanitat ha notificat aquesta setmana un brot de 17 casos a Alcoi en l'àmbit educatiu

El departament en risc extrem
A dia d’ahir havien 13 pacients hospitalitzats en planta i un en l’UCI. ARXIU

Els casos de Covid-19 no deixen de pujar en el departament de Salut d’Alcoi, igual que està ocorrent a nivell generalitzat, i aquesta setmana, l’àrea ja ha passat a estar en risc extrem de contagis amb una incidència de 313 casos per cada 100.000 habitants segons l’última actualització de Sanitat, realitzada ahir, amb dades del dimecres 8 de desembre.

Per a trobar dades similars, cal remuntar-se al mes d’agost, quan la incidència va començar a disminuir progressivament, fins que a principis d’octubre l’àrea de Salut es va situar en la nova normalitat durant algunes setmanes, perquè després, la incidència començara a pujar de nou.

Així, en una setmana, s’han detectat 249 nous positius en el departament i hi ha 129 actius més, amb un total de 428 en tota la zona.

En aquest sentit, indicar que, la conselleria de Sanitat va notificar aquest dijous un brot a Alcoi, de 17 casos, produït en l’àmbit educatiu. Per sort, la xifra de defuncions no ha variat i es manté en 425 des de fa diverses setmanes.

HOSPITALITZACIONS PER COVID
No obstant això, aquest increment de la incidència sí que està comportant més hospitalitzacions a causa de la Covid-19, i aquesta setmana, segons fonts sanitàries, ha arribat a haver-hi 17 pacients ingressats en planta a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. Aquestes mateixes fonts assenyalen que, a dia d’ahir, aquesta xifra era de 13 pacients i un en l’UCI.

Així mateix, apunten que durant els últims dies estan detectant moltes PCR positives, la qual cosa fa preveure que, en les pròximes actualitzacions de dades de Sanitat la xifra de contagis continue incrementant en l’àrea, i possiblement, també les hospitalitzacions.

Send this to a friend