La incidència de Covid-19 continua augmentant, però a menor ritme

El departament d'Alcoi ha sumat 16 nous casos actius en quatre dies

La incidència de Covid-19 continua augmentant, però a menor ritme
En el departament d’Alcoi hi ha 497 casos actius de Covid-19.

L’actualització realitzada hui per Sanitat de les dades de Covid-19 en la Comunitat Valenciana, amb dades del 25 de juliol, indiquen que la incidència continua augmentant, però que ho fa a un menor ritme.

I és que, malgrat que en quatre dies s’han detectat 157 nous casos en el departament de Salut d’Alcoi, els actius han augmentant en 16, amb un total de 497, és a dir, que la incidència acumulada és de 363,53 –pel que seguim en risc extrem de contagis–, enfront de la de 351,82 que hi havia en l’actualització del passat divendres.

Alcoi és la localitat que més positius ha sumat, amb 85 casos més, però els actius han incrementat en 21. Així, a la nostra ciutat hi ha 295 actius, i una incidència de 497. Els actius també han pujat a Ibi, amb 18 més i una incidència de 203,70; a Castalla hi ha 10 més, on la incidència és de 258; aquesta dada també és major a Alfafara, Gorga, Millena i Onil, mentre que a Banyeres i Muro –on hi ha toc de queda des de la nit del diumenge al dilluns–, i també a Cocentaina, la incidència ha baixat.

Així mateix, a Balones i Benimarfull ja no hi ha presència de Covid-19, segons consta en l’última actualització.

PROCÉS D’IMMUNITZACIÓ
D’altra banda, quant a la vacunació, hui arranca el procés d’immunització per al rang de 20 a 29 anys, confirmant així l’avançament en el calendari de vacunació en dues setmanes, en el qual es preveu que per a finals del mes d’agost comence aquest procés en joves de 17 i 18 anys en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha recordat el compromís que ha adquirit el Ministeri de Sanitat per a compensar el dèficit de vacunes que ha patit la Comunitat a causa de la vacunació a persones desplaçades i per la distribució de vacunes que es va realitzar a l’inici de la pandèmia per a protegir la població major. Per això, a l’agost la Comunitat Valenciana rebrà 243.970 dosi extra, és a dir, finalment arribaran més del doble de vacunes previstes de Moderna, en total 441.570 dosi.

Amb això, “podrem accelerar encara més la vacunació dels joves i complir així amb les metes que tenim marcades. L’objectiu és que el pròxim 9 d’Octubre el 70% de la població major de 12 anys haurà rebut la pauta completa“, ha indicat Barceló.

Send this to a friend