La incidència de Covid-19 en l’àrea de Salut sobrepassa els 400 casos

En tot just quatre dies s'han detectat 170 nous casos positius

Hi ha casos de Covid-19 en 7 localitats del departament de Salut
Alcoi es troba en risc baix amb una incidència acumulada de 26,96 casos per cada 100.000 habitants. | ARXIU

Sanitat ha actualitzat hui les dades de Covid-19 per municipis i departaments de Salut. En el cas de l’àrea d’Alcoi –que engloba a 32 municipis–, la incidència sobrepassa els 400 casos per cada 100.000 habitants, concretament, és de 419,12, per la qual cosa seguim en risc extrem.

En tot just quatre dies s’han detectat 170 nous positius i hi ha 49 actius més, amb un total de 573 en tot el departament.

Alcoi és la població amb la xifra més elevada de casos actius, i també en la qual s’han registrat més nous casos, 97 més que en l’actualització del divendres. Actualment hi ha 322 actius i una incidència de 542,51.

Respecte a altres municipis, Ibi i Onil han sumat 24 nous positius cadascun, amb una incidència de 343 i 250 respectivament. Per part seua, a Castalla i Cocentaina s’han detectat 13 casos més i la incidència és de 296 i 217 respectivament. A Muro hi ha 11 nous casos, però els actius sol han incrementat en 1, malgrat això, segueix en risc extrem amb una incidència de 526, igual que la gran majoria de les altres localitats del departament de Salut. A Banyeres la incidència ha baixat fins a 352, enfront de la de 451 que hi havia divendres passat.

També hi ha presència de Covid-19 a Agres, Alcoleja, Alfafara, Benilloba, Benimarfull, Gorga, L’Orxa, Millena i Penàguila, mentre que en Planes ja no hi ha casos actius.

AVANÇ VACUNACIÓ
D’altra banda, respecte a la vacunació contra la Covid-19, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha informat que aquesta setmana s’està immunitzant a les persones nascudes en els anys 1996, 1997, 1998, 1999 i gener del 2000. Es preveu que la immunització seguisca durant el dia i demà, i que es continuen administrant segones dosis de Moderna i Pfizer a aquelles persones que ja hagen rebut la primera en les setmanes anteriors.

Respecte als ingressos hospitalaris, la conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va notificar ahir que “nou de cada deu pacients ingressats per coronavirus en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana durant la setmana del 19 al 25 de juliol no tenia la pauta de vacunació completa contra la infecció. La resta de pacients en UCI (5 persones en números absoluts) sí que estava plenament vacunat. Aquestes dades s’alineen amb els estudis científics sobre efectivitat vacunal publicats fins hui”.

D’aquesta manera, del total de pacients en UCI el motiu d’ingrés de la qual durant aqueixa setmana va ser la malaltia per coronavirus, el 92,1% (58 persones) no tenia la vacunació completa i únicament el 7,9% sí havia rebut la vacunació completa.

“Les xifres són eloqüents i demostren una vegada més que la vacunació és el principal actiu que tenim contra la infecció per coronavirus”, ha insistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

Send this to a friend