La incidència de Covid descendeix notablement

Els ingressos també baixen i es reprenen les operacions a les vesprades

La incidència de Covid descendeix
A dia d’ahir hi havia 17 pacients de Covid a l’Hospital d’Alcoi. ARXIU

La millora de la situació epidemiològica en el departament de Salut d’Alcoi ha continuat aquesta setmana, amb un descens de 2066 casos actius respecte a la setmana passada, segons les dues actualitzacions realitzades per Sanitat, l’última d’elles, ahir. Així, la incidència se situa en 2462 casos per cada 100.000 habitants, enfront de la de 3973 que hi havia el divendres 4 –amb dades del dia 2–, encara que seguim en risc molt alt, igual que les localitats de la zona en les quals hi ha casos actius.

A més, també ha minorat la xifra de nous positius, amb 1430 entre l’actualització del dimarts i la d’ahir –la setmana passada va haver-hi 2519 nous positius–.

Malgrat això, s’han produït 5 defuncions en l’àrea, 2 d’ells en Banyeres, un a Alcoi, un altre a Ibi i un altre a Onil. Fins ahir, la xifra de morts per Covid-19 ascendeix a 448 des de l’inici de la pandèmia.

A dia d’ahir hi havia casos en 26 municipis dels 32 que conformen el departament de Salut, i a nivell general, el descens de la incidència s’ha produït en la gran majoria, i per exemple, a Alcoi hi ha quasi 1000 casos actius menys que la setmana passada, amb un total de 1661 i una incidència de 2798.

HOSPITALITZACIONS
D’altra banda, la xifra d’ingressos per Covid a l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi continua disminuint, i segons fonts sanitàries del departament, a dia d’ahir havien 17 pacients en planta i en l’UCI segueix sense haver-hi cap per aquesta causa, alguna cosa que succeeix des del dimecres de la setmana passada, 2 de febrer.

Indicar que, el dimarts, hi havia 23 hospitalitzats per Covid-19.

Aquestes mateixes fonts apunten que aquesta setmana s’han représ les intervencions quirúrgiques a les vesprades davant la millora de la situació.

Send this to a friend