La incidència de Covid disminueix en el departament després de dos mesos de pujades

No obstant això, s'ha registrat el major increment de nous positius en la zona, 3748 més

La incidència de Covid-19 ha disminuït lleugerament en el departament de Salut, segons les dades de l’actualització de la conselleria de Sanitat. És la primera vegada que aquesta dada –tant la incidència com els casos actius– baixa des de principis del mes de novembre, moment a partir del qual van començar a incrementar els casos fins a registrar un rècord d’incidència en la zona: 4932 casos per cada 100.000 habitants en l’actualització del passat divendres.

Així, amb dades del 23 de gener, Sanitat ha notificat que hi ha 22 actius menys, amb un total de 6721 i una incidència de 4916, per la qual cosa, seguim en risc extrem.

Per contra, en aquesta mateixa actualització s’ha comptabilitzat la major pujada de nous positius des de l’inici de la pandèmia: 3748 entre el 19 i el 23 de gener.

Actualment hi ha casos de Covid-19 en 25 municipis dels 32 del departament –totes elles estan en risc extrem–, i principalment la incidència ha baixat a Banyeres, Benilloba, Ibi, Muro i Onil, mentre que, per exemple, a Alcoi hi ha 36 actius més amb un total de 3090 i una incidència de 5206.

Tant a Castalla com a Cocentaina la incidència també ha augmentat, encara que, igual que la setmana passada, ho està fent a un menor ritme que a principis d’aquest mes de gener.

D’altra banda, a diferència de l’anterior actualització, ja no hi ha casos de Covid a Fageca, ni Famorca ni tampoc a Benimassot.

HOSPITALITZACIONS
Quant a les hospitalitzacions causades per la Covid-19, segons fonts sanitàries del departament de Salut apunten que, hui dia, hi ha 38 pacients en planta i 2 en l’UCI de l’hospital Verge dels Lliris d’Alcoi, 40 en total. La xifra dels ingressos en planta és lleugerament inferior a la que hi havia a la fi de la setmana passada, encara que en aquesta sisena ona no està variant excessivament a diferència d’ones anteriors.

En aquest sentit, també han disminuït les noves defuncions comptabilitzades en aquesta ona, i és que, des de principis del passat mes de desembre, s’han registrat 10 morts per Covid en tota la zona. Aquestes dades es contraposen als comptabilitzats entre desembre de 2020 i gener de 2021: 144.

Send this to a friend