La indústria ajuda a reactivar l’economia de la comarca

La desocupació ha descendit en conjunt gràcies a la creació d'ocupació en aquest sector

La indústria ajuda a reactivar
Font: Generalitat Valenciana.

La reactivació de l’economia a la comarca segueix una evolució positiva i prova d’això és el descens de les xifres de la desocupació, que al juny van continuar una tendència a la baixa a trets generals. Segons dades publicades pel Servei Valencià d’Ocupació (Labora), l’Alcoià i el Comtat han experimentat un lleu descens, amb 18 persones parades menys, la qual cosa situa la xifra total d’aquestes comarques en 11.646 aturats.

Per municipis, la baixada més significativa per segon mes consecutiu s’ha localitzat a Alcoi, que ha registrat un descens de 50 aturats. Li segueix Cocentaina, amb 26 persones menys, mentre que en altres poblacions principals hi ha hagut una reculada al juny, cas de Muro, que ha comptabilitzat 20 nous aturats.

Per sectors, l’atur a la comarca descendeix a nivell general únicament en la indústria, ja que en la resta de sectors, especialment en els serveis, l’evolució és dispar. Així per exemple, a Alcoi o Cocentaina sí que hi ha una baixada notable en el sector serveis, però ocorre el contrari en municipis com Muro o Castalla, on aquest últim és el sector d’activitat més perjudicat.

Dones i joves
Amb tot, l’evolució positiva que ve mostrant l’atur en els últims mesos a causa de la recuperació econòmica després de la crisi derivada del coronavirus, contrasta amb la situació de precarietat i desigualtat que arrosseguen dos importants col·lectius del mercat laboral, com són les dones i els joves. En aquesta xacra posa l’accent el sindicat UGT, que exigeix a les administracions que els fons europeus “puguen servir per a corregir aquesta tendència”. D’altra banda, alerten que l’ocupació que es crea és “molt temporal i precari”, tal com demostren les estadístiques, ja que només 6 de cada 100 contractes són indefinits a temps complet.

Send this to a friend