“La intenció de Vox és créixer a l’Ajuntament el 28M”

Invertir en manteniment i seguretat i la baixada d'impostos són primordials per a David Abad

“La intenció de Vox és créixer a l'Ajuntament el 28M”
David Abad posa en el lloc d’Alcoi que creu que més li identifica. “La zona on viu, on vaig passar la meua infància, vaig créixer, amics… Està el monument a Sant Jordi, les banderes… És la plaça de la Constitució”, ens comenta. | XAVI TEROL

El Comité Executiu Nacional de Vox designava el març passat a David Abad com a candidat per Alcoi, repetint així com alcaldable per la formació d’Abascal, amb la qual va accedir al consistori alcoià després dels comicis de 2019. Nascut a Alcoi el 8 d’abril de 1973, és titulat tècnic en Delineació i treballa en una empresa dedicada al sector del metall des de fa més de 25 anys. Les anteriors eleccions, Vox va obtindre a Alcoi un total de 1.598 vots (5,49%), convertint-se en la setena força més votada i aconseguint obtindre representació en aquest Ajuntament per primera vegada.

– Com ha sigut la seua experiència en política?
– Jo soc una persona que m’agrada sempre fer coses noves per a anar aprenent. He conegut a molta gent que al principi era poc inclinada a parlar amb mi i m’han dit després de conéixer-me “ostres, per a ser de Vox, no eres tan dolent”, i jo és el que dic sempre: dolentes i bones persones hi ha en tots els llocs, en tots els colors i en totes les ideologies.

– Ha sentit el rebuig dels seus companys de corporació?
– Sí, al principi era molt dur, jo eixia fotut dels plens, desil·lusionat, però després quan vaig començar a veure com funcionava tot, perquè em vaig fer a la idea. Ens diuen diferents, perquè jo no vull dir el que ells ens criden, perquè no em considere així (“fatxes, ultres dreta, extrema dreta”, li apunte) és a dir, els radicals, i jo crec que altres grups polítics també tenen biaix radical en les seues ideologies. Hi ha propostes que hem presentat i no ens les han acceptades, i després les mateixes, presentades per uns altres, com Podem, han tirat avant (…) Al principi vam ser el mur a esfondrar, sempre estaven contra nosaltres, fins i tot el PP o Ciudadanos es negaven a col·laborar amb nosaltres, i amb el PSOE, el problema és que tot està enfocat a la ideologia, per això cal que hi haja negatives per totes dues parts.

– La veritat és que l’enfrontament ha sigut una constant durant la legislatura.
– El problema és que s’està ideologitzant tot, qualsevol cosa es converteix en una qüestió ideològica. Ocorre amb el tema de la violència de gènere, la perspectiva de gènere, el llenguatge inclusiu… nosaltres el que volem és igualtat per a tots i d’aquesta manera no s’aconsegueix, per exemple, per què cal crear una unitat específica de violència de gènere dins de la policia?, no ens defensa ja a tots per igual? La perspectiva de gènere el que fa és discriminar l’home. El que Vox defensa és que cal prendre mesures perquè tots, homes i dones, estiguem protegits d’igual manera, no solament afavorir a la dona, el que estan fent és donar-li la volta a la història i utilitzar el feminisme per a anar en contra de l’home.

– Efectivament, li ha ocorregut cada vegada que ha eixit a debat el tema de la violència de gènere, el canvi climàtic…
– Ens estan imposant una ideologia globalista d’algú que ha inventat un problema. El canvi climàtic ve des de lluny i mai ha impactat tant en la societat com ara, perquè estan utilitzant les xarxes socials, i estan agafant dades i es dediquen a exagerar-los. Ens diuen negacionistes però està demostrat científicament que les emissions de CO2 no són el problema del canvi climàtic, i mesures com la conversió en zona de vianants, l’única cosa que fan és privar de llibertat als ciutadans. Després, invertir en projectes com el carril bici dient que milloren l’espai públic, l’aire lliure, que embenen que són bons per a la ciutat. Però realment és útil per als alcoians?, hi ha tanta demanda de desplaçar-se amb bicicleta per la ciutat?. Un problema que tenim és l’aparcament i els ciutadans paguen els seus impostos i després no poden aparcar el seu vehicle i gaudir de la ciutat.

Pot llegir l’entrevista completa a David Abad en l’edició impresa de El Nostre Ciutat del dissabte 6 de maig de 2023.

Send this to a friend