La junta de personal de l’Hospital denúncia deficiències en el servei de cuina

La gerència del Verge dels Lliris l'acusa de "deslleial" i de "precipitar-se" fent públiques aquestes queixes

La junta de personal de l'Hospital denúncia
Exteriors de l’hospital comarcal d’Alcoi. ARXIU

La junta de personal del departament de Salut d’Alcoi va fer públiques, la setmana passada, una sèrie de “deficiències” en el servei de cuina de l’hospital Verge dels Lliris, que lògicament afecten els pacients, una decisió adoptada “davant la nul·la resposta de la direcció”, segons al·leguen, i tenint en compte que, tal com afirmen, aquest servei està patint “una deterioració contínua” en temes com “les condicions de treball del personal de cuina, que s’agreuja amb el temps, així com la disminució de la qualitat dels menjars que se serveixen”.

I és que, segons ha assenyalat la gerència del Departament en un comunicat emés en resposta a la nota de la Junta de Personal, en una reunió mantinguda el passat 18 d’octubre aquestes queixes ja van ser comentades i el Director Econòmic va assenyalar que el servei de cuina està a càrrec d’una empresa externa, i que en el cas d’incompliments, es podria sancionar a aquesta empresa. La gerència informa que posteriorment s’han mantingut entrevistes amb els responsables de l’empresa en qüestió “per a posar de manifest les deficiències i requerir la seua correcció”.

És per això que acusen la Junta de Personal de tindre “una clara connotació i crítica deslleial a l’equip gestor actual, amb la seua desmesurada precipitació evidencia que les seues motivacions són poc constructives”. Així, indiquen que hagueren desitjat “col·laboració” per la seua part a l’hora de sumar esforços per a exigir a l’empresa contractista el compliment de les seues obligacions.

“BAIXA QUALITAT” DELS ALIMENTS
Les deficiències declarades per la Junta de Personal són extremadament greus en molts casos, com per exemple, en el qual afirmen que “la matèria primera dels aliments és de baixa qualitat”. També reivindiquen més personal –indicant que “no se substitueixen les jubilacions”–i denuncien falta de manteniment dels utensilis o falta de proves reactives per a garantir la desinfecció adequada del material.

D’altra banda, apunten que els cuiners contractats per l’empresa externa no tenen “la titulació requerida” i sol·liciten que se’ls forme o se’ls substituïsca per “professionals qualificats”.

Send this to a friend