La marxa nòrdica es presenta en societat

Al gener se celebra la primera Copa Autonòmica

La marxa nòrdica es presenta en societat
La setmana passada es va presentar la primera prova d’aquesta especialitat.

La marxa nòrdica entra en escena i tracta d’obrir-se pas a la nostra ciutat acollint en unes setmanes la primera carrera de la Copa Autonòmica d’un esport sense arrelament en la nostra Comunitat, importat dels països nòrdics, que van començar a practicar els esquiadors per a mantindre la forma quan no hi havia neu, però que comença a calar molt forta dins d’aqueixa febre que es viu a nivell d’esports a l’aire lliure i amb una certa exigència.

De fet, la nostra Comunitat és una de les potències estatals com demostra que dins del Top 10 nacional, sis són esportistes valencians i tres d’ells són alcoians: Carlos Requena, Raúl Martí i Amelia ‘Nani’ Gisbert.

Eixe exponencial creixement tant de practicants com del seu nivell fins a situar-se entre els millors especialistes del país, ha portat a aquest col·lectiu a portar fins a la nostra ciutat una prova oficial del calendari de la Comunitat Valenciana a manera de targeta de presentació.

Aquesta primera incursió a nivell local ha comptat amb el suport, a més de la regidoria d’esports, de Mutua Levante com a patrocinador. “Quan van vindre a proposar-nos la idea, no dubtem ni un instant. Potser són pocs els que la coneguen, és un esport relativament nou, però que està creixent molt ràpidament i ens agraden els seus valors d’esforç i superació que transmet”, apuntava la setmana passada durant la presentació de la prova, Jorge Tomás, director comercial de l’asseguradora.

Dins del circuit Riverfit
La carrera, inclosa dins del calendari de la Federació de Muntanya de la Comunitat Valenciana (FEMECV), serà el dissabte 29 de gener des de les deu i mitja del matí. S’utilitzarà el circuit de Riverfit, situat en els baixos del pont de Cervantes, al qual els participants hauran de donar diverses voltes fins a completes els 12 km. “Serà una bona oportunitat perquè molta gent descobrisca aquest esport. No és només algú que va caminant amb uns pals, hi ha molt més i s’ha de veure una competició per a comprovar-ho”, animava a estar eixe dia present Alberto Belda, regidor d’esports.

Una de les persones més rellevants de la marxa nòrdica en la nostra Comunitat és l’alcoià Carlos Requena, responsable de la recentment creada secció de marxa nòrdica en el Centre Excursionista Alcoi (CEA), a més d’entrenador de l’escola Pireka, seleccionador valencià i un dels millors especialistes del moment. “Aquest esport consisteix a desenvolupar una tècnica de suport i impuls del bastó en el qual es poden aconseguir ritmes de 6 minuts per quilòmetre. Tenim la sort que en la Comunitat comptem amb diversos dels millors competidors a nivell nacional”, va revelar.

Serà una prova exigent –250 metres de desnivell positiu– en la qual només podran participar esportistes federats o aquells que acrediten un curs d’iniciació. Hauran jutges durant el circuit que acreditaran que es complisca amb la reglamentació, en la qual és obligatori que un peu i un bastó sempre estiga en permanent contacte amb el sòl. A més de la carrera sènior, hi haurà una altra d’iniciació en les categories infantil i cadet de 6 km.

Send this to a friend