La mascareta deixa de ser obligatòria en el transport públic a partir d’aquest dimecres

El Consell de Ministres ha aprovat que ja no siga necessari el seu ús per a desplaçar-se amb metro, tramvia, trens, autobusos i taxis

La mascareta deixa de ser obligatòria
L’obligatorietat de l’ús de la mascareta per als usuaris i usuàries del transport es remunta al 4 de maig de 2020. ARXIU

L’ús de la mascareta deixarà de ser obligatòria aquest dimecres 8 de febrer, en el transport públic d’Espanya, per la qual cosa les persones usuàries del metre, tramvia, trens, autobusos i taxis, podran desplaçar-se sense necessitat de cobre boques, que fins al moment era indispensable per a viatjar.

Aquesta decisió ha sigut adoptada pel Consell de Ministres del Govern d’Espanya, que considera que l’actual situació sanitària permet que no siga necessària la seua utilització en el transport. Amb la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquesta resolució, prevista per a aquest dimecres 8 de febrer, es farà efectiva aquesta decisió.

Amb aquesta mesura, el transport públic recobra la total normalitat en el seu funcionament i conclou l’última restricció que es mantenia en vigor, atés que l’obligatorietat de portar mascareta era únicament aplicable per a l’interior dels trens, tramvies i autobusos, i no en vestíbuls, escales o andanes.

L’obligatorietat de l’ús de la mascareta per als usuaris i usuàries del transport es remunta al 4 de maig de 2020. Durant aquest temps, els transports públics han anat complint escrupolosament amb els successius dictàmens i normatives de les autoritats competents a aplicar a cada moment de la crisi sanitària, que va començar al març de 2020 i que ha experimentat diferents etapes, en cadascuna d’elles amb diferents restriccions i obligacions per al sector del transport.

Send this to a friend