La menor freqüència de l’autobús a l’estiu és per contracte

El govern socialista desmenteix a Compromís en les seues acusacions

La menor freqüència de l'autobús
Autobús urbà al seu pas pel carrer Sant Llorenç. ARXIU

EI govern socialista ha volgut respondre a les crítiques de Compromís respecte a la menor freqüència de pas de l’autobús urbà a l’estiu. I és que la formació valencianista va donar a entendre que s’havien reduït aquests dies, coincidint a més amb l’anunci que l’autobús anava a ser gratuït amb motiu de l’onada de calor, alguna cosa que el govern municipal desmenteix rotundament.

“Ens trobem una vegada més davant una mentida de Compromís. Les freqüències no s’han reduït en anunciar que l’autobús seria gratuït per l’onada de calor, això és mentida i en política no tot val. Estem acostumats a les notes de premsa on es parla amb mitges veritats o s’oculta informació per a atacar al govern, ara han pujat el nivell i ja menteixen descaradament. Les freqüències es redueixen tal com està estipulat en el contracte, que es va aprovar en 2014 amb l’abstenció de Compromís, i és menor a l’estiu perquè el nombre d’usuaris també es redueix, i no hi ha hagut ni una sola queixa per aquest motiu”, explica el portaveu del grup i vicealcalde, Jordi Martínez.

El govern demostra que això és així i remarca que “es pot comprovar fàcilment en cada parada d’autobús, on estan explicades les freqüències i els seus canvis tant el mes de juliol com d’agost. En cada línia és diferent segons el nombre d’usuaris que l’utilitzen, per exemple, en la línia 1 no varia i segueix tot l’any igual”, assenyalen.

A part, el govern ix al pas també de la comparació que fa Compromís entre el servei d’autobús que presta Alcoi i el d’altres localitats com Ontinyent, on recalquen des de la formació valencianista, que és gratuït tot l’any. Martínez reconeix que això és cert però puntualitza que es tracta d’una sola línia que compta amb una freqüència de 30 minuts i “un horari que per exemple no permet ni anar a l’institut, ni a treballar. Cada municipi té unes característiques i el personal tècnic és l’encarregat d’adequar tant les línies com les freqüències a les necessitats”, destaca l’edil socialista.

Send this to a friend