La Mitja Marató s’acosta al miler d’inscrits

Destaca l'alta participació femenina, un 34 per cent dels inscrits

Mil inscrits en la Mitja Marató
Presentació de la prova en roda de premsa, aquesta setmana a l’Ajuntament.

La Mitja Marató Unión Alcoyana (MMUA) està cada vegada més prop de complir el desé aniversari batent el seu propi rècord de participació. A un mes de la seua celebració –19 de desembre–, la inscripció està per damunt dels registres de 2019 i se situa després de l’últim recompte en 950 participants, molt prop del miler, la qual cosa suposa un centenar més per aquestes dates que en l’última edició celebrada.

No és l’única dada positiva, aquesta setmana l’organització de la MMUA anunciava que la inscripció femenina s’havia disparat, fins al punt de representar el 34,1 per cent, quan la Mitja Marató de València va batre el seu rècord en un 23 per cent. “Estem molt satisfets que la dona tinga una gran presència en la prova”, apuntava Óscar Sanchis, un dels seus responsables.

El mateix Sanchis confirmava que atletes destacats de la nostra ciutat i la zona han confirmat la seua presència en la línia d’eixida el pròxim 19 de desembre. Entre els més significatius, Andrés Micó, guanyador de tres edicions, entre elles la de 2019, a més de posseïdor del rècord de la prova.
El de Villena tindrà una dura oposició. Entre els quals es postulen a arrabassar-li la seua hegemonia es troba l’alcoià Jordi Bardisa, aquesta temporada en una forma extraordinària i que recentment va realitzar un crono de 1h06 a València.

També està confirmada la presència d’Eric Baena, amb un temps de 1h12’24’’ com a millor registre. Mentrestant, en la categoria femenina, es produirà la reaparició en l’asfalt de Lorena Rodríguez, després de molt de temps lesionada, tercera el passat cap de setmana en el Cross de Sant Joan.

Marxa nòrdica
Com a novetat, la introducció dins del programa de la MMUA d’una nova disciplina. Es tracta de la marxa nòrdica, una modalitat que en poc temps ha calat molt fort a la nostra ciutat, fins al punt de comptar amb un dels equips més potents a nivell nacional. Aquesta disciplina que va sorgir com a alternativa per als esquiadors de fons en època sense neu, compta amb la seua pròpia organització integrada com a secció dins del Centre Excursionista Alcoi. Com a presentació, realitzaran una prova d’uns 10 quilòmetres utilitzant part del recorregut dels marxadors i una altra part dels corredors.

L’organització de la MMUA també està incidint bastant en la captació de xiquets pels col·legis perquè prenguen part en la micromarató en les seues cinc categories. Els punts d’animació s’han ampliat, en aquesta desena edició hauran fins a 20 grups, cosa que significarà que en els una mica més de 10 quilòmetres de circuit hauran fins a 32 punts, un cada 350 metres.

Trofeu Finisher
Una altra novetat importants és que s’incorpora el trofeu finisher, cosa que significa que tot aquell corredor que finalitze la MMUA tindrà un trofeu que vindrà a reconéixer que ha completat la prova en qualsevol de les seues modalitats. “No tots guanyen, però sí que ens agrada que ens reconeguen l’esforç realitzat”.

Send this to a friend