La Mitja Marató serà virtual

Tindrà caràcter solidari, amb recaptació íntegra per a Creu Roja

La Mitjana Marató serà virtual
David Miró, director de la carrera virtual | D.V.

La nostra ciutat se’n puja també al carro de totes aqueixes poblacions que han volgut mantindre viva la flama de no perdre l’organització de la seua prova atlètica per la pandèmia i buscar altres eixides. L’alternativa buscada ha sigut desplaçar-se al món virtual, permetent al corredor que dissenye la seua pròpia carrera, podent completar així la distància que trie pel seu compte i sense la necessitat d’haver de presentar-se a cap línia d’eixida.

D’aquesta manera naix la Mitja Marató Alcoi 9.5 sota la mateixa organització de la MMUA (Mitja Marató Unió Alcoiana) i el mateix patrocinador principal, una experiència totalment nova i d’acord amb els actuals temps, amb la particularitat de ser benèfica.

Tots els diners que es recapte de les inscripcions, aportacions particulars i de patrocinadors, es destinarà íntegrament a Creu Roja Alcoi. “Amb aquesta iniciativa”, ha volgut remarcar David Miró, director de la prova, “no sols contribuïm a una labor social en temps difícils, també aconseguirem que tots aqueixos corredors anònims que s’han enganxat després de participar en la Mitja Marató mantinguen la passió i siga tot un al·licient. A més, el nom d’Alcoi continuarà sent un referent dins de les comarques de l’interior en unes dates en les quals s’haguera celebrat la MMUA”, va afegir.

SIS DIES
La data triada per a celebrar la Mitja Marató Alcoi 9.5 és el diumenge 20 de desembre. Aqueix dia tindrà lloc la gala de lliurament de premis. Serà la culminació a una setmana que arrancarà el dilluns 14 a les 6 del matí. A partir d’aqueixa hora s’obri el termini per a tots aquells que estan inscrits per a completar la distància triada.

Tindrà de temps fins al dissabte 19 a les deu de la nit. Hi ha un total de quatre modalitats per a triar, dues d’elles no són competitives –Micromarató (menors 12 anys) d’1 km i Caminants, 5 km– i altres dos que sí que són competitives –Quarta Marató de 10,5 km i Mitja Marató de 21,1 km–.

El recorregut és lliure en les quatre distàncies a través de l’app que es podrà descarregar en la web de la carrera. Només en les dues modalitats competitives –Quarta Marató i Mitja Marató– es contabilitza el temps realitzat per cada participant per a després establir una classificació de la qual eixirà els tres primers de cada distància tant en masculí com en femení.

SABATILLES ESPORTIVES COM A PREMI
Els quatre guanyadors no tindran com a premi un parell de sabatilles de carboni d’última generació valorades en 300 euros. Perquè no hi haja abusos, l’organització es guarda demanar referències en altres carreres amb les quals contrastar si la marca acreditada és la vertadera. També hi haurà trofeus –dotze en total– per als tres primers classificats.

Les inscripcions van quedar obertes en el dia d’ahir. Seran 2 euros per a la carrera no competitiva i 5 en la competitiva. Cada participant podrà disposar per 10 euros més de la samarreta tècnica amb disseny exclusiu de la carrera virtual.

Des de l’organització s’adverteix que no hi haurà possibilitat de fer un segon intent en el cas de marcar una primera vegada en l’app l’opció de carrera. En la gala de lliurament de trofeus del diumenge 20 (18 hores) se sortejarà entre tots els inscrits quatre parells de sabatilles esportives tècniques valorades en 150 euros.

“Estem molt il·lusionats amb l’organització d’aquesta carrera virtual. El nostre desig hauria sigut poder celebrar la MMUA, que enguany complia la desena edició amb una sèrie de sorpreses preparades, però les circumstàncies manen i no fan viable la seua celebració. Quan va sorgir aquesta possibilitat, ens il·lusionem de seguida. Confiem que tinga una bona resposta, entre altres coses perquè és solidària i la recaptació íntegra es destinarà a Creu Roja Alcoi. Hem inclòs en el cartell el 9.5 perquè considerem que no es tracta de la desena edició de la MMUA. La celebrarem quan la situació ho permeta”, ha explicat per a finalitzar David Miró.

Send this to a friend