La mitjana mensual de l’autobús urbà augmenta en 25.000 viatgers des de setembre

Les xifres de l'autobús urbà mostren una tendència a l'alça respecte a l'any anterior

L'autobús urbà augmenta en 25.000 viatgers
L’autobús urbà al seu pas pel carrer Sant Llorenç. ARXIU

L’autobús urbà d’Alcoi ha recuperat un gran nombre de viatgers durant 2021 i mostra una tendència a l’alça durant tot l’any passat, segons dades donades a conéixer per l’Ajuntament. Cal tindre en compte que el servei estava aconseguint un augment d’usuaris gradual des de meitat de 2015, una tendència que es va mantindre fins a febrer de 2020, caient en picat al mes següent a causa de l’estat d’alarma decretat per la Covid.

La millora s’atribueix al fet que des de l’inici de la passada legislatura es van posar en marxa diferents mesures que han repercutit positivament, com la tarifa bàsica de 3 euros mensuals o 30 euros a l’any per a escolars de menys de 16 anys, pensionistes i aturats sense prestació, i la segona tarifa de 4 euros al mes o 40 anuals, destinada a estudiants d’entre 16 i 26 anys. No obstant això, aquesta pujada es va veure frenada amb l’arribada de la Covid-19 i totes les mesures adoptades.

Cal destacar que en 2021 el nombre de viatgers totals supera en 163.831 als de 2020, passant dels 1.105.673 registrats l’any anterior als 1.269.504 de la passada anualitat. No obstant això, el que resulta més significatiu i demostra l’increment és que fins i tot obviant els mesos de març, abril, maig i juny, en els quals en 2020 hi havia mesurades molt restrictives, el nombre de viatgers és superior en tots els mesos, excepte lògicament gener i febrer.

Amb tot, a partir de setembre cada mes hi ha hagut una mitjana de 25.000 viatgers més per mes, la qual cosa posa de manifest una recuperació respecte a l’any anterior i una tendència a l’alça.

“Estem satisfets perquè el servei d’autobús estiga recuperant viatgers, és un indicatiu més que a poc a poc estem tornant a la normalitat. Continuem treballant per a millorar el servei i que per al pròxim estiu tinguem en marxa el nou contracte en marxa que segur aportarà beneficis a la ciutadania”, ha explicat el regidor de Mobilitat, Jordi Martínez.

Send this to a friend