La moral de l’Alcoyano és infinita

El Deportivo prolonga el seu idil·li amb la Copa eliminant al Llevant en els penals després d'arribar-se a la pròrroga amb un empat a tres

La moral de l'Alcoyano és infinita
Mourad celebra un go.l. XAVI TEROL

La moral de l’Alcoyano no té límits i és infinita. Així ho ha tornat a deixar clar un Deportivo que ha tornat a demostrar que té un idil·li especial amb la Copa del Rei, la seua competició fetitxe. Serà difícil que els quasi 3.500 espectadors que aquesta nit s’han donat cita en el Collao obliden un partit com el viscut enfront del Llevant. Al final del temps reglamentari, empat a tres i pròrroga, en la qual el marcador no s’ha mogut i hi ha hagut d’esperar als llançaments de penal perquè un altre equip de Primera, després que la passada temporada caigueren Osca i Reial Madrid, queda fora de la competició i serà l’Alcoyano qui espere rival.

Quan José Juan ha parat el llançament de Bardhi, el Collao ha esclatat com feia temps que no es veia i el públic s’ha llançat al camp per a festejar el passe a la següent ronda. Una altra vegada més, el Collao ha tornat a creure i un cinqué equip de la màxima categoria del futbol espanyol desfilarà al començament de gener pel vell feu alcoyanista. En els penals, Andy Escudero, Imanol i Carlos Blanco no han fallat el seu llançament, mentre que en el Llevant sol Morales ha aconseguit batre a José Juan.

Les coses no han pogut començar millor per a l’Alcoyano, que en una posada en escena perfecta dels de Vicente Parras després d’avisar en el primer minut amb un tret de Dani Vega, en el minut cinc s’han produït una sèrie de rebutges en l’àrea d’Aitor Fernández a l’eixida del primer córner i Mourad ha acabat per marcar davant el deliri d’una afició entregada amb el seu equip des de molt abans de començar el partit.

Un pitxer d’aigua freda al qual li ha costat respondre un Llevant molt tocat anímicament. L’empat ha arribat després d’un desajustament defensiu dels locals que ha aprofitat Dani Gómez per a batre en el vint-i-dos a un José Juan a mitjana eixida. El propi davanter madrileny ha pogut fer el segon un parell de minuts després, però ha volgut ajustar tant el seu tret des de la frontal que ha marxat fora.

Amb la igualada en el marcador, l’eliminatòria s’ha equilibrat per moments sense que cap dels dos equips prenguera les regnes del joc, però la tranquil·litat per als d’Alessandro Lisci ha durat ben poc i en els últims instants l’Alcoyano ha tornat a la càrrega amb el seu característic joc de pressionar molt a dalt a la recerca de provocar l’error del rival, que ha arribat a dos minuts del descans amb el segon de Mourad.

El gol de l’hispà-marroquí ha vingut a coronar un pletòric primer temps de l’Alcoyano recordant  altres nits coperes en les quals els locals van fer història en la seua competició fetitxe. Fidel al seu estil de joc, el Deportivo no ha canviat el seu guió després del descans i els de Vicente Parras lluny de reservar forces, ha continuat insistint i la recompensa ha sigut el tercer, un autèntic golàs del defensa Carlos Blanco que des de 25 metres ha llançat una falta que s’ha colat per tota l’esquadra d’Aitor Fernández.

Amb deu per expulsió d’Ángel López
El Llevant ha aconseguit reaccionar per a mantindre viva l’eliminatòria i sis minuts després, en una acció aïllada, Alberto Soldado ha fet el segon per al seu equip i ha retornat l’esperança al seu equip. Els últims minuts abans de la pròrroga han sigut de vertader infart, amb el Llevant posant en joc a tota la seua artilleria i amb l’Alcoyano pagant la factura del gran desgast realitzat durant més d’una hora. Per a posar encara més emoció a l’eliminatòria, els locals s’han quedat amb un menys a set del final per roja directa a Ángel López.

Malgrat la seua inferioritat numèrica, l’Alcoyano ha seguit sense baixar els braços i en el minut 5 de la prolongació, Raúl González s’ha trobat una pilota dins de l’àrea però no ha aconseguit batre a Aitor Fernández amb la seua eixida. En la segona part de la pròrroga el marcador no s’ha mogut malgrat que els locals han gaudit d’un parell de bones ocasions per a haver marcat, arribant-se així als penals. Lillo ha fallat el primer llançament per al Deportivo, no així Andy Escudero, Imanol i Carlos Blanco, mentre que en el Llevant han errat el seu tret Pepelu, Roger, Bardhi i l’únic encert ha sigut el de Morales.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: José Juan, Lillo, Primi (71′ Raúl González), Carlos Blanco, Pablo Carbonell (71′ Andy Escudero), Antón, Imanol, Juanan (63′ Fran Miranda), Javi García (63′ Ángel López), Dani Vega (84′ Toni Abad) i Mourad

Levante: Aitor Fernández, Coke (66′ Miramón), Óscar Duarte, Rober, Franquesa, Blesa (55′ Bardhi), Pepelu, Vukcevic (55′ Melero), Cantero (55′ Morales), Soldado (101′ Martínez) i Dani Gómez (80′ Roger).

Àrbitre: Figueroa Vázquez (Andalús). Va amonestar als locals Primi, Lillo, Raúl González i Andy Escudero i als visitants Vukcevic i Soldado. Va expulsar amb roja directa a Ángel López (min. 83).

Els gols:
1-0 (min. 4) Mourad. 1-1 (min. 22) Dani Gómez. 2-1 (min. 43) Mourad. 3-1 (min. 54) Carlos Blanco. 3-2 (min. 60) Soldado. 3-3 (min. 67) Dani Gómez.