La Mostra de Teatre es trasllada a octubre en la seua edició de 2023

Segons el regidor de Cultura és pel fet que al maig coincideix amb molts altres esdeveniments

La Mostra de Teatre es trasllada
Obra representada en l’Àgora durant l’última edició de la Mostra. ARXIU

En 2023 la Mostra de Teatre es durà a terme el mes d’octubre i no al maig-juny, com ens tenia acostumats en els últims anys. Es tracta d’una decisió plantejada per la direcció del certamen i que el departament de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi “ha vist amb bons ulls”, en paraules del regidor Raül Llopis.

Més concretament, les dates triades per a la celebració de la pròxima edició de la Mostra, la 32 ja, són del 24 al 28 d’octubre de 2023, un trasllat en el calendari que sorprenia recentment perquè ni tan sols s’ha fet públic de manera oficial, sinó que ha sigut a través d’una comunicació dirigida a l’àmbit professional amb motiu de l’obertura de la convocatòria per a la presentació de propostes artístiques de cara a la pròxima edició.

A l’hora de justificar aquest canvi, l’edil de Cultura explica que la direcció de la Mostra ha valorat una sèrie de qüestions entorn de la celebració del certamen en la seua ubicació habitual en el calendari, concloent que el mes de maig la ciutat es troba immersa en una frenètica activitat cultural, esportiva i d’oci, circumstància que complica l’organització d’una fira teatral que “amb independència que incloga activitats obertes al públic, es tracta d’un certamen de caràcter professional”, remarca Llopis.

En aquest sentit, destaca també que el canvi de dates ha sigut consultat també en fòrums del sector, com a entitats teatrals, altres fires d’arts escèniques del calendari oficial, així com amb companyies. Per això, el responsable municipal no considera que el trasllat haja de tindre major “transcendència” més enllà del merament logístic i a nivell tècnic. “La Mostra està plenament consolidada després de 32 edicions i el que es busca amb això és millorar-la encara més si cap, adaptant-la a les necessitats dels professionals del sector tenint en compte que és la fira de les arts escèniques de la Comunitat Valenciana”, ressalta Llopis.

Send this to a friend