La música coral va triomfar en l’edició més inèdita del Certamen de la Fira

En 2021 se celebrarà el V Premi Firacor amb els guanyadors de les tres últimes edicions

La música coral va triomfar en l'edició més inèdita del Certamen de la Fira
El Certamen Coral va cumplir quaranta anys en una inédita edició | Mireia Estepa

El Centre Cultural El Teular de Cocentaina va acollir, dissabte passat 14 de novembre, la 40 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants, un esdeveniment que enguany va canviar de format a causa de la crisi sanitària de la Covid-19.

La cita musical va arrancar amb les intervencions del Coordinador del Certamen, Raúl Belda, i l’alcaldessa de la Vila Comtal; Mireia Estepa. Els dos van destacar la importància que la música coral fóra present en la inèdita Fira que celebra enguany la població i van expressar el seu desig que l’esdeveniment coral es puga dur a terme en 2021 amb total normalitat.

Seguidament va començar el concert a càrrec del Cor de Cambra Ad libitum de l’Escola Coral Veus Ajuntes de Quart de Poblet, agrupació que va guanyar l’IV Premi Firacor en el 36 Certamen Coral Fira de Tots Sants de l’any 2016. L’audició, que va comptar amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat pertinents per a fer front a la Covid-19, va oferir al públic peces clàssiques, havaneres i versions de temes internacionals com el mític ‘Yesterday‘ de The Beatles. D’aquesta manera va concloure un insòlit Certamen Coral en el qual també hi ha hagut espai per a una Taula Redona que es va celebrar en la vesprada de divendres en el Centre Social Real Blanc. La mateixa, moderada per Raúl Belda i Josep Robert Sellés, va analitzar amb destacats experts com la crisi sanitària de la Covid-19 està afectant la música coral en qüestions com els assajos dels cors o els concerts. Des de l’organització recorden que en 2021 se celebrarà el V Premi Firacor amb els guanyadors de les tres últimes edicions; sempre que l’evolució de la pandèmia ho permeta.

L’oferta comercial de la Fira va continuar en marxa durant tot el passat cap de setmana amb els descomptes i promocions especials que van presentar els expositors participants en la 674 edició així com en el comerç i l’hostaleria local. A més de visitar les exposicions culturals. El dissabte les 19:00h hores, el Ateneu Musical va oferir el seu Concert de Santa Cecilia en el Centre Cultural El Teular dins del marc de la Fira de Tots Sants i, abans d’això, a les 12:00h, es  públic la fallada de l’I Concurs Internacional d’Oli d’Oliva.

Send this to a friend