La participació en les Entrades de Muro s’eleva fins a les més de 4000 persones

El bàndol de la creu desfila aquesta vesprada i demà serà el torn dels moros

La participació en les Entrades de Muro s'eleva fins a les més de 4000 persones
Un moment de la interpretació de l’himne de Muro. | RAY MARTÍNEZ

Després de ‘La Vespra’, Muro ha despertat hui dissabte en el seu primer dia de les Festes de Moros i Cristians estant prevista des de primera hora del dia la Diana pels carrers del barri antic del municipi. De nou preocupa el temps perquè l’AEMET preveu tempestes durant tota la jornada i fins i tot una notable baixada de temperatures en comparació a les registrades en la comarca durant els dies passats.. Malgrat això tant Junta de Festes com a Ajuntament, esperen que la climatologia no siga un contratemps per a poder desenvolupar amb normalitat unes Entrades que s’esperen molt participatives al llarg de tot el cap de setmana.

Aquesta vesprada serà el torn dels cristians i la desfilada arranca a partir de les cinc amb les mirades posades en les Filaes Contrabandistes i Maseros, formacions que exerceixen els càrrecs de Capità i Abanderat en les persones de Marcos Cascant així com Yolanda Parres. Demà diumenge, a la mateixa hora, farà el mateix i el bàndol moro i en aquest cas totes les mirades les acapararan Javier Rodríguez i Maruja Vilaplana per ser el Capità i la Banderera dels Tariks i Verds; respectivament. Al llarg de totes dues desfilades es preveu una participació de més de quatre mil persones entre integrants en boatos, festers i bandes de música “es col·locaran també unes 4.000 cadires per a presenciar l’acte perquè el nou recorregut per la carretera ens dona moltes possibilitats per a donar cabuda al nombrós públic que s’espera que vinga a gaudir de les nostres Festes”, indicava aquesta setmana el President de l’esmentada Junta de Festes; Paco Vicedo.

Recordar que enguany es consolida el pas de les Entrades per les principals avingudes de la localitat després que l’any passat s’estrenara la mesura amb caràcter pilot per a garantir la celebració dels festejos davant la pandèmia. Posteriorment festers i veïns van votar en un referèndum que va recolzar majoritàriament la proposta per la carretera, opció que serà la definitiva a partir d’ara per a dur a terme les esmentades desfilades.

UN INTENS PROGRAMA FINS AL DILLUNS
Les Festes de Moros i Cristians seguiran durant el cap de setmana destacant també actes religiosos en honor a la Verge dels Desemparats com la ‘baixà’ de la patrona des de l’ermita a la parròquia aquesta nit a partir de les 21:30h, l’ofrena floral i la missa major de demà o la processó general del diumenge des de les 22:00h. Ja el dilluns s’escenificarà la humorística ‘Ambaixada del Tonell’ a les 10:30h, en la Placeta Molina, entre la Llana i la Filà Mare de Déu donant pas a les guerrilles d’arcabusseria que tindran tot el protagonisme en el migdia i la vesprada. A més destaquen les Ambaixades, declamades enguany per Juanma Colomer i Rafa Reig, i la jornada acabarà al vespre amb la Retreta de fanalets abans del ‘sopar de germanor’ de totes les Filaes en la Plaça Matzem. Aquest últim acomiadarà la primera part d’unes Festes que seguiran el pròxim cap de setmana amb els actes de ‘La Pujà’ de la Mare de Déu des del temple parroquial fins a la seua ermita.

Send this to a friend