La Penya Bon Humor a través de 50 retrats

El pintor alcoià Paco Borrell ha tret recentment el llibre ’50 retrats al llapis'

La Penya Bon Humor a través de 50 retrats
Paco Borrell pintant.

Paco Borrell Sanz està molt vinculat a la Penya Recreativa Bon Humor. De fet, és un dels seus vocals, i acudeix freqüentment a reunir-se amb altres pintors com Arjona o Merchán. Ara ha volgut fer un xicotet homenatge a aquesta Penya a través de la seua passió, la pintura, amb el nou llibre ’50 retrats al llapis’, en el qual apareixen gran quantitat dels membres d’aquesta agrupació, i alguns d’ells que malauradament ja no estan entre nosaltres.

Sanz va estudiar a l’Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi amb Rafael Aracil com a professor, i durant la seua trajectòria artística ha dut a terme diferents treballs com dissenys de diferents càrrecs festers de la filà Asturians, Llana, o als Maseros on va fer una reproducció de l’Església de Sant Jordi a una de les carrosses del seu boato. A banda, ha dut a terme diverses exposicions com al Mercat de Sant Roc, o juntament amb artistes destacats de la ciutat com Raül Botella, Dori Cantó i Elima Cardenal. Als anys 2018 va ser la persona encarregada de crear els cartells de festes de la Penya Bon Humor, i de la Penya Fontilles Moros i Cristians.

Aquest llibre ha sigut un treball molt especial per al pintor, i la idea, com comenta el mateix autor, va sorgir “per que no pare mai. Estic sempre fent coses”, i precisament, en un temps en el que el món es va parar, durant el confinament de la pandèmia, va ser quan va començar a pintar als seus companys. En aquest llibre es podran veure cares reconegudes per a la gent que coneix la Penya, però no estan tots, i per això, ja està elaborant els pròxims retrats, ja que aproximadament hi ha 150 membres. Així i tot, aquest treball ha tingut una gran acollida entre els seus amics, i aquells que no estan, i per això estan desitjant veure’s en pròxims edicions.

Pel que fa a la tècnica triada per a aquestes obres, Borrell explica que habitualment no fa els seus treballs a llapis, i que a les seues exposicions utilitza més la pintura, però que en aquesta ocasió va començar així el seu treball i ha decidit que tots aquests dibuixos foren a llapis.

A més a més, Borrell no sols s’ha encarregat de fer aquestes obres, i plasmar-les, també ha fet tota la maquetació i edició del llibre, així com la seua distribució, i és que tot aquell que estiga interessat podrà aconseguir ’50 retrats al llapis’ a la Penya Bon Humor.

Send this to a friend