La Pía Unión programa actes per al Mig Any de la Mareta

Una peregrinació a València obrirà els actes aquest diumenge 2 d'octubre

La Pía Unión programa actes per al Mig Any de la Mareta
La Missa de Campanya en El Pla tornarà a celebrar-se enguany. | MARC PASCUAL

La Pía Unión Verge del Miracle de Cocentaina ha preparat un ampli ventall d’activitats per al mes d’octubre amb la finalitat de commemorar el Mig Any de les Festes Patronals dedicades a la Mare de Déu del Miracle.

Els actes arranquen aquest diumenge 2 d’octubre amb una peregrinació a la Basílica de la Verge dels Desemparats de València en ocasió de l’I Centenari de l’última Coronació de la Geperudeta. La comitiva partirà passades les huit del matí, després d’una missa en el Monestir de les Clarisses, i seguidament començarà el trajecte en bus fins a la capital del Túria per a iniciar el pelegrinatge des del Capitulet en record al lloc on va arrancar la devoció per la Mare de Déu dels Desamparats.

Després es passarà per La Llotja i s’arribarà fins a la Catedral per a celebrar una missa solemne la col·lecta de la qual anirà destinada als projectes de caritat que s’impulsen des de la Basílica de la Verge.

També s’aprofitarà l’ocasió per a depositar en aquesta última un quadre de la Mareta i la jornada inclourà una visita al Monestir de Santa María del Puig per a visitar el sepulcre del Pare Jofré.

A més d’aquesta iniciativa, la celebració del Mig Any inclou proposades com a competicions esportives l’1 d’octubre, una Vigília d’Oració davant la Verge del Miracle el dijous 13, l’Eucaristia d’homenatge als matrimonis que compleixen 19 anys de casats el divendres 14 i una convivència de joves al costat d’un concert de música cristiana el dissabte 15.

Finalment, el diumenge 16 es dispararan les 27 salves en record del miracle de la Mare de Déu i hi haurà una missa de campanya al migdia en El Pla en la qual, igual que l’any passat, eixirà la icona de la patrona al cancell de l’església del Monestir per a ser col·locada en el seu tron camines. En la mateixa s’imposaran les medalles als Majordoms i Cambreres del pròxim any mentre que el 19 d’octubre, a sis mesos vista del dia de la Mare de Déu del Miracle, hi haurà una nova celebració eucarística que inclourà la presentació dels nounats a la *Mareta.

Finalment, es farà públic la fallada del concurs de fotografia amateur sobre les Festes Patronals de la Vila Comtal.

Send this to a friend