La plaça Major de Banyeres prioritzarà l’ús a les persones

S'eliminaran els aparcaments per a vehicles

La plaça Major de Banyeres prioritzarà l'ús a les persones
Imatge actual de la plaça Major. P.Vilanova

L’alcalde de Banyeres, Josep Sempere, ha anunciat que en pròximes dates es farà públic el projecte de la remodelació de la plaça Major. El document encara no està definitivament “tancat”, si bé ha revelat alguns dels detalls. Tot apunta al fet que la plaça tindrà un caràcter “per als vianants”, és a dir, es vol evitar el “caos” que la caracteritza diàriament al ser un espai en el qual en l’actualitat es conjuguen zones d’aparcament, de pas de vehicles i de gaudiment de les persones.

La intenció és donar prioritat a l’ús de la plaça “a les persones” abans que als vehicles. D’aquí ve que s’haja plantejat que puga tindre un ampli espai central de caràcter per als vianants, encara que sense evitar el pas dels cotxes, que el farien a través d’un vial que vorejaria la plaça aprofitant l’espai que hui ocupen els aparcaments.

Pel que respecta a la zona per als vianants aquesta quedaria en la part central i s’estendria fins a la façana de l’església i edificis contigus. La seua delimitació de la zona destinada al pas dels vehicles seria mitjançant una línia de deu fanals que marcaria el límit entre els dos espais, suprimint l’actual fanal que hi ha en el centre. En aquesta zona se situarien les terrasses dels bars.

Send this to a friend