La Policia Local incorporarà pròximament una unitat de delictes d’odi

Seran tres agents els encarregats d'aquesta tasca, els quals rebran formació específica sobre la matèria

Guanyar demana “apartar” a Raül Llopis de Cultura
Raül Llopis, regidor de Cultura, durant un ple municipal.

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Llopis, va anunciar el divendres en el Ple municipal que la Policia Local incorporarà pròximament una unitat especialitzada en delictes d’odi que serà assumida en el marc del servei que presta actualment l’Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte (OAVD). Llopis va explicar la iniciativa en resposta a un prec de Podem, que havia sol·licitat la posada en marxa d’aquesta unitat de cara a garantir els drets de les persones LGTBI.

Cal recordar que el propi col·lectiu LGTBI Ponts d’Igualtat ve reclamant aquest servei pràcticament des que es va fundar, ara fa tres anys. No obstant això, en els últims temps denuncien com han augmentat els delictes d’odi a Alcoi i la comarca, per la qual cosa consideren urgent la creació d’una unitat especialitzada.

Llopis avança que seran tres agents els encarregats de dur a terme aquesta tasca, i que rebran formació específica sobre la matèria.

D’altra banda, assenyalar que el divendres es va aprovar també una moció per a l’eliminació de la violència masclista amb l’abstenció de Vox i el regidor no adscrit, i, a part, una proposta de Compromís per a instar el Govern central a incloure als gossos de caça en la Llei de Protecció Animal.

Send this to a friend