La Policia Nacional investiga els robatoris en Montesol i intensifica la prevenció

Des de gener s'han registrat 8 denúncies per 9 robatoris, de les quals, 4 s'han interposat en l'últim mes

Reunión Caso Montesol
L’ajuntament s’ha reunit amb l’Associació de veïns i amb el Cap de la Policia Nacional d’Alcoi per a tractar els robatoris de les últimes setmanes

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, la regidora de Participació Ciutadana, Teresa Sanjuán, el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silveste, i la regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, s’han reunit amb diferents membres de l’Associació de Veïns de Montesol i Antonio Samper, Cap Accidental de la Comissaria d’Alcoi de la Policia Nacional, per a tractar els robatoris de les últimes setmanes que han provocat una especial preocupació i inquietud per part dels veïns d’aquesta urbanització.

Els veïns de Montesol han denunciat “els constants robatoris o intents de robatoris que estem tenint a la urbanització” des de fa molt de temps. L’últim incident ocorregut el passat cap de setmana ha provocat que els residents d’aquesta zona facen major ressò de la situació: un jove de la urbanització “es va trobar amb els assaltants” i va començar a cridar demanant l’assistència de la Policia. Segons la informació proporcionada, “en l’últim any o any i mig han entrat en unes 40 cases de les 110 que hi ha”, la qual cosa comporta per als residents viure amb “falta de seguretat” i enfrontant-se a un “problema que comença a ser perillós. Algú ha de prendre mesures en l’assumpte”. Així, demanen que l’Ajuntament d’Alcoi intervinga en tractar-se d’una zona més de la localitat. “La seguretat que es dóna a Alcoi ciutat s’ha de donar a la nostra urbanització”.

I és que, aquests incidents, que ocorren principalment els caps de setmana, s’estan donant a pesar que la urbanització compta amb vigilància privada i molts dels veïns han incorporat alarmes en els seus habitatges. “Fa 2 anys érem 10 veïns els que teníem alarma, ara hi ha més de 50”. Això ha comportat que “hi ha cambres que han tret fotografies” dels delinqüents. No obstant això, també hi ha habitatges que estan deshabitades gran part de l’any i no compten amb alarmes. Els residents asseguren que els facinerosos “ho tenen tot estudiat” i que saben a la perfecció quan tractar de perpetrar el robatori, per on entrar i per on fugir.

Per part seua, segons fonts oficials, la Brigada de la Policia Judicial del Cos Nacional de Policia està investigant els successos per a tractar de donar amb els lladres. Des de gener s’han registrat 8 denúncies per 9 robatoris, de les quals, 4 s’han interposat en l’últim mes. A més, la meitat de les denúncies són robatoris que no s’han arribat a produir, segons la informació facilitada. D’altra banda, des de la Policia Nacional s’indica que la sensació d’inseguretat per part dels veïns de Montesol és comprensible i asseguren que a més de les línies d’investigació obertes actualment s’està treballant en les labors de prevenció, per a les quals es pretén intensificar la presència dels agents a la urbanització acudint amb major periodicitat a la zona en qüestió.

Send this to a friend