La presentació dels càrrecs inicia el compte arrere de la festa contestana

Toni Domínguez signa el cartell de Festes amb protagonisme del patró

La presentació dels càrrecs inicia
Els càrrecs festers i el president de la Junta de Festes. MARC PASCUAL

El pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina es va vestir de gala de nou per a ser testimoni de la presentació dels càrrecs festers, un acte que va tindre lloc dissabte passat i que va estar conduït per Javi Sanz i Graciela Llorens. En el transcurs de la cerimònia va veure la llum el cartell anunciador dels festejos d’aquest any creat per Toni Domínguez Borràs en homenatge al centenari de la Impremta Domínguez que regenta al costat dels seus germans.

“Faig referència en renàixer de la Festa després de la Covid-19 i veiem representats tres elements que ens introdueixen en aquestes celebracions com són l’aspecte històric, la música amb una estrofa de l’Himne que dona forma a la corona del patró i la mateixa figura de Sant Hipòlit com a eix central”, va destacar l’autor.

En la vetlada també es va donar a conéixer oficialment a Saül Gómez i Soler com a director de l’Himne de Festes, per al pròxim 12 d’agost, i va intervindre l’escriptor Juan Fran Ferrándiz com a mantenidor fent referència en les seues paraules a la història heretada dels avantpassats en relació a les Festes de Moros i Cristians. En la part central d’aquesta gala van quedar proclamats els càrrecs per a enguany que exerciran José Rafael Llorens “Peluca” (Capità Cristià dels Contrabandistes), Moisés Gil Igual (Banderer Cristià dels Almogàvers), Miguel Palací (Capità Moro dels Bequeteros) i Vicent Torró (Banderer Moro de la Filà Mudèjars).

Tots ells, com ha sigut sempre habitual, van rebre un detall en record d’aquesta aventura tan especial que comencen ja a viure. Les paraules del President de la Junta de Festes, Juan Francisco Masanet, i l’alcaldessa, Mireia Estepa, van obrir aquesta presentació de càrrecs en la qual tampoc va faltar un sopar de germanor amb la presència dels festers i les festeres de les diferents 10filaes.

Send this to a friend