La primera quinzena d’octubre començaran les obres del Museu Camilo Sesto

Paral·lelament s'està treballant en el projecte museístic

La primera quinzena d'octubre
Edifici que albergarà el futur museu, situat en El Camí, 44.

La Junta de Govern celebrada el dilluns va ratificar l’adjudicació definitiva del projecte de rehabilitació i millora de l’accessibilitat de l’edifici situat en El Camí 44, que acollirà el futur Museu de Camilo Sesto. Cal assenyalar que expedient de contractació ha costat de tramitar diverses setmanes i finalment ha tirat avant després de diversos requeriments de nova documentació al licitador.

L’empresa adjudicatària és Cantó Obras S.L. per un import de 185.691 euros i el termini d’execució és de 9 mesos. Les obres començaran la primera quinzena d’octubre i inclouran una millora aportada per l’empresa, que consistirà en una actuació en les bigues del faldó de la coberta al pati.

El projecte que es durà a terme suposarà la rehabilitació i millora de l’edifici, actuant en qüestions com la seua consolidació estructural i la millora de l’accessibilitat. També es resoldran els problemes de salubritat en la coberta i s’actuarà en l’estabilitat dels elements estructurals existents.

Paral·lelament s’està treballant en el projecte museístic, és a dir, en el contingut el futur museu que la ciutat dedicarà a l’alcoià més universal. Cal tindre en compte que la ciutat ha rebut el llegat de l’artista, que passarà a formar part d’aquest espai dedicat al cantant.

En un primer moment van ser al voltant de 800 peces, que han anat augmentant en rebre diferents donacions posteriors, la qual cosa permet imaginar l’important contingut d’aquest museu, que serà lloc de trobada de seguidors de l’artista repartits per tot el món.

D’aquesta manera, la posada en marxa del Museu Camilo Sesto és una gran aposta que servirà per a homenatjar un alcoià Fill Predilecte i Medalla d’Or de la ciutat, perpetuant d’aquesta manera la seua presència a Alcoi, i a més permetrà la recuperació d’un edifici patrimonial, que va ser construït en 1879-1880. Durant anys, l’immoble va acollir l’antic asil i compta amb diferents estades. Actualment, en una part se situa la sala d’exposicions denominada La Capella, i en els dos espais restants es disposaran la futura pinacoteca de la ciutat i el museu de l’artista.

La ubicació del museu permetrà al visitant gaudir també de dos enclavaments molt pròxims dins d’una ruta per escenaris de la ciutat que van formar part de la vida de l’artista, com són el col·legi Salesians Sant Vicent Ferrer i el parc de la Glorieta, on va cursar els seus estudis i va començar a cantar, respectivament. A més, es troba de camí cap al cementeri Sant Antoni Abat, en el qual descansa i on la família construirà un mausoleu en el qual repose definitivament.

Send this to a friend