La programació de Mig Any inclou oci, cultura i tradició

El dia gran serà el dissabte 22, i el dia d'abans es presentaran als càrrecs festers i a Sant Jordiet

La programació de Mig Any inclou oci, cultura i tradició
Inauguració de l’exposició d’Aurelia Masanet. | ESTUDIOS CYAN

Octubre és sinònim de Festa a Alcoi, i enguany, aqueixa Festa arribarà de la mà de la normalitat que coneixíem abans que la COVID-19 irrompera en les nostres vides.

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha donat a conéixer la programació completa de Mig Any, que va començar fa dues setmanes amb la inauguració de l’exposició ‘Aurelia Masanet. Entre fils i papers’ dedicada a Aurelia Masanet en el Museu Alcoià de la Festa (MAF), i que continuarà aquest cap de setmana amb el concurs de pintura, i el dilluns 3 d’octubre arrancarà el tradicional campionat de Vedats.

Aquesta programació arriba amb força, repleta d’activitats d’oci, cultura i com no, tradició.

Hi haurà sainets festers, exposicions, el tradicional concurs d’olleta i les entradetes –el dissabte 22–, a més de la presentació de càrrecs en el Teatre Calderón a partir de les 20 hores i de Sant Jordiet –en La Salle, a les 16 hores–, el dia d’abans, és a dir, el divendres 21.

La visita al sanatori de Fontilles està prevista per al dissabte 29, mentre que també s’inclou el concurs de sergent cristià el dissabte 15.

La gran novetat és la participació de la Festa a València amb motiu del 9 d’Octubre, en la qual se celebra el 40 aniversari dels Estatuts d’Autonomia de la Comunitat Valenciana.

Segons s’indica des de l’ASJ, es tracta de la primera vegada que els Moros i Cristians d’Alcoi participen en aquest festeig, al qual se li ha volgut sumar més importància encara, i en el qual la Festa alcoiana estarà representada.

EXPOSICIÓ AURELIA MASANET
Respecte a l’esmentada exposició, recordar que Aurelia Masanet va ser l’autora de la portada de la revista d’enguany, que és precisament la imatge que es veu a la foto de la notícia.

L’exposició està dedicada a aquesta artista alcoiana que va cursar el Graduat Superior, en l’especialitat de pintura, a l’Escola Massana d’Art i Disseny a Barcelona.

Quant a les mostres, el dijous 20 d’octubre s’inauguraran dues exposicions, una d’elles del concurs de fotografia, i l’altra és ‘De lo que nos une’, que es va exposar a Pamplona en el marc dels San Fermins.

SUBVENCIÓ DIPUTACIÓ
D’altra banda, l’entitat festera ha rebut una subvenció de 1750 euros, concedida per part de la Diputació d’Alacant.

Concretament, es tracta d’una ajuda per a activitats culturals, per a la qual, l’ASJ va presentar el projecte del Premi LIV Concurs de Composició de Música Festera ‘Juan Cantó Francés’, en la modalitat de Pasdoble Dianer, que és el que finalment ha sigut subvencionat.

Send this to a friend