La província d’Alacant comptarà amb 89.000 proves ràpides per a diagnosticar la Covid

Seran distribuïts tant en els Serveis d'Urgències hospitalàries com a l'àmbit de l'Atenció Primària dels departaments de salut

Test Covid
Distribuiran un total de 250.000 proves en tota la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública distribuirà un total de 250.000 dosi de test d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en quinze minuts) tant als Serveis d’Urgències hospitalàries com a l’àmbit de l’Atenció Primària dels departaments de salut. En concret, la província d’Alacant comptarà amb 89.000 dosi.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d’antígens precisament a través de l’última “Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19”. En ella, especifica que actualment es disposa de dues proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent. La realització de l’una o l’altra dependrà de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes.

Així, s’utilitzarà el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes es continuarà realitzant la PCR, tant en l’àmbit de l’Atenció Primària com en els Serveis d’Urgències hospitalaris.

Una altra novetat en la nova estratègia del Ministeri es refereix al moment de la realització de la PCR als contactes que, per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots, centres educatius, etc), es realitzarà el seté dia de la quarantena.

Send this to a friend