La ‘Publicà’ va marcar el retorn de la Festa als carrers de Muro

Claudia Gandia, l'Angelet, va poder per fi declamar els versos que anuncien els festejos

La ‘Publicà’ va marcar el retorn de la Festa als carrers de Muro
Els Publicadors durant l’acte. | RAY MARTÍNEZ

Muro ha iniciat el compte arrere cap a les seues Festes de Moros i Cristians en honor a la Verge dels Desemparats, una cita que es viuran amb gran intensitat el pròxim cap de setmana.

Abans d’això, diumenge passat 24 d’abril, va tindre lloc l’esperat anunci d’uns festejos que podran celebrar-se de nou als carrers de la localitat després de dos anys d’absència a causa de la situació derivada de la pandèmia.

La ‘Publicà’ va ser la que va marcar el retorn de la Festa, sota un sol radiant de primavera, i el pregó fester va arrancar a les 12 h del migdia en la Placeta Molina amb la declamació dels versos ‘Anunciació de la Festa’ que va compondre en el seu moment el conegut com ‘Advocat Senabre’. Aquesta tasca la va exercir la xicoteta Claudia Gandia, la qual va poder ostentar per fi el paper de ‘Angelet’ per al qual va ser triada en l’hivern de 2020. Cal destacar que els citats versos van ser recitats després per diferents punts del barri antic de Muro mentre l’Angelet efectuava el recorregut a lloms d’un cavall blanc degudament engalanat per a l’ocasió.

El matí va avançar amb el pas dels Publicadors infantils, els quals van rebre enormes ovacions per part del públic, i seguidament va ser el torn dels Publicadors adults. En aquest últim cas els representants de cadascuna de les Filaes del municipi van desfilar als sons del pasdoble ‘Sospirs del Serpis’, de José Carbonell García, en el moment de la ‘arrancà’ sent interpretada la peça per la Unió Musical de Muro.

L’acte de ‘La Publicà’ va finalitzar al migdia amb les últimes declamacions del ‘Angelet’ i un menjar de germanor en la seu de les diferents Filaes.

Assenyalar que com a actes previs, també ha tingut lloc el Concert de Música Festera en el Centre Cultural, oferit per la Unió Musical i La Xafigà, i també s’ha dut a terme la ‘Entraeta Oficial’ prèvia a les Festes des del carrer Sants i fins a la Plaça de l’Església. Finalment, la Plaça del Matzem, ha albergat una discomòbil –tots els citat actes van ser ahir, dissabte–.

Send this to a friend