La Publicació anuncia aquest dissabte que Cocentaina recupera les seues Festes

En l'acte es rendirà un senzill homenatge als festers difunts del municipi

La Publicació anuncia aquest dissabte
L’última vegada que es va celebrar la Publicació va ser al juny de 2019.

Cocentaina tornarà a anunciar aquest dissabte que arriben les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir després que la pandèmia de la Covid-19 obligara a suspendre les mateixes en els últims dos anys. L’acte de la Publicació serà el que marque aquest retorn a la normalitat i el que anuncie que en tot just mes i mig el municipi estarà immers en una nova edició de la seua trilogia festera.

L’acte donarà inici a les 19 hores, amb el res del àngelus i l’autorització simbòlica que l’alcaldessa, Mireia Estepa, donarà al president de la Junta de Festes, Juan Francisco Masanet, perquè la màxima entitat festera contestana assumisca l’organització dels festejos. Immediatament després sonarà l’Himne de Festes a càrrec de la Unió Musical Contestana i la Colla Mal Passet obrirà una desfilada que recorrerà els principals carrers del Raval i la Vila fins a arribar al Passeig del Comtat.

“Hi ha moltíssimes ganes de viure la Festa i això es notarà en un dia tan esperat com el de hui. A més, estrenem algunes novetats com la decoració per als balcons de la plaça de l’Ajuntament, així com de les tanques que delimiten el públic que presencie aquesta arrancada de la Publicació”, afirmava aquesta setmana Juan Francisco Masanet.

Després serà el torn dels publicadors i. en primer lloc arrancarà el bàndol cristià, amb Graciela Llorens Monllor com a formadora de la filà Contrabandistes, atés que aquesta formació és la que ostenta el càrrec de capità de les tropes de la creu. Per a l’ocasió sonarà el pasdoble ‘Peluca Capitán’ de Santi Revert, interpretat pe l’Ateneu Musical Contestà. Seguidament desfilaran els moros i en aquesta ocasió Miguel Palací serà el formador representant als Bequeteros, formació que assumeix la capitania de les forces de la mitja lluna. Aquesta vegada serà la Unió Musical Contestana la que interprete ‘Bohemis del 29’.

Al voltant de les 19.35 hores efectuaran l’arrancà els publicadors infantils, sota els concordes de ‘Paquito El Chocolatero’ de Gustavo Pascual Falcó, que interpretarà la Unió Musical de Llutxent. Isabel Jordà Llorens (Contrabandistes) i Lucia Agulló Barrachina (Bequeteros) seran les formadores dels més xicotets, que després d’eixir de la plaça de la Vila aniran al Monument de Sant Hipòlit per a realitzar una ofrena.

Assenyalar que passades les 20 hores, els publicadors majors i infantils confluiran en la part alta del Passeig del Comtat per a desfilar fins a la plaça Alcalde Reig. A les 23 hores començaran les primeres Voltetes del cicle fester d’enguany, també des de l’inici de la principal artèria contestana, i la jornada acabarà amb l’actuació de l’orquestra Titánic en el recinte firal,50 al costat del Centre Cultural El Teular.

Send this to a friend