La Pujada ‘Les Revoltes’ d’Ibi decidirà el Nacional de muntanya

La prova torna al calendari nacional després de l'aturada causada per la pandèmia

La Pujada ‘Les Revoltes’ d'Ibi decidirà el Nacional de muntanya
L’asturià José Antonio López Fombona amb el Lamborghini Huracà. Foto: peachaparacing

Queden dues setmanes perquè el Campionat d’Espanya de Muntanya finalitze en terres alacantines amb la Pujada a “Les Revoltes d’Ibi”–Trofeu Vila del Joguet 2021. La prova, organitzada per l’Automòbil Club d’Alacant, torna al calendari nacional després de l’aturada causada pel Covid.
Al marge de tancar el Campionat d’Espanya de Muntanya en les seues tres categories, també serà puntuable per a la Copa Nord, i la Copa Mediterrani del certamen nacional. D’altra banda, repeteix com a prova puntuable per al Campionat de Muntanya de la Comunitat Valenciana
La competició arrancarà el divendres 22 amb les verificacions tècniques dels equips inscrits. Ja el dissabte 23, la prova començarà a les nou del matí amb els entrenaments oficials per a pilots prioritaris sent, a continuació, la resta de mangues d’entrenaments oficials com ja de carrera. El diumenge 24, se celebraran les tres últimes pujades – una d’entrenaments oficials, i dos de carrera- estant prevista el lliurament de trofeus a les dues de la vesprada.
El centre neuràlgic de la prova tornarà a ser el Parc de les Hortes, on se situarà un dels quatre parcs d’assistència previstos. L’eixida, es troba dins de la mateixa localitat d’Ibi, sent aquest un dels grans atractius, a nivell nacional, de la prova.

Màxima igualtat
Una vegada disputada la Pujada a la Santa, antepenúltima prova del Campionat d’Espanya de Muntanya, la igualtat és absoluta en el certamen. La Pujada a “Les Revoltes d’Ibi”–Trofeu Vila del Joguet 2021, com ja va succeir en el seu debut nacional en 2019, serà la carrera on es decidisca, segurament, dues dels tres campions.
En la Categoria 1, els vehicles turismes, Humberto Janssens amb el Porsche GT3 i l’asturià José Antonio López Fombona amb el Lamborghini Huracà comparteixen el lideratge empatats a 94 punts. La tercera posició és per a Lolo Avilés amb el Ginetta G55, amb 86 punts, seguit de Francisco Jiménez amb Mitsubishi Lancer amb 75 punts -amb opcions matemàtiques, però remotes- sent cinqué Salvador Tineo amb un altre Mitsubishi, amb 36. Hi ha destacar que ja en 2019, López Fombona, es va imposar en l’edició de la Pujada Les Revoltes d’Ibi en la seua categoria per tan sols dues centèsimes de segon a l’andorrà Gerard de la Casa, i gràcies a aquest resultat, es va proclamar Campió d’Espanya.
Respecte a la Categoria 2, els monoplaces FIA, si bé encara no està decidit el campionat, Javier Villa part amb un avantatge important respecte al seu màxim rival, Raúl Ferré. L’asturià, amb 125 punts, avantatja en deu punts al seu principal rival. Tercer és Damián Verdera -amb algunes opcions- amb 79 punts. En funció dels resultats d’Eivissa, Vila podria presentar-se a Ibi com a Campió d’Espanya.
Per part seua, en la Categoria 3, la dels monoplaces i els CM´s amb motor de moto, és on més pilots tenen matemàticament opcions d’alçar-se amb el guardó. El càntabre Mario Asenjo encapçala amb 136 punts, seguit de l’andorrà Edgar Montella, amb 130 punts i del navarrés Garikoitz Flores (111 punts). La quarta plaça és per a l’asturià Benito Pérez (109 punts) i el català Toni Arrufat és cinqué, amb 97 punts. Tenint en compte que queden 50 punts en joc, els cinc pilots tenen opcions matemàtiques de ser campions, descomptant els descartes…
Cada carrera, atorga 25 punts al primer classificat de cada categoria, 23 al segon, 21 al tercer… i així fins al dècim, que se li atorguen 6. De l’onzé al quinzé, 4, 3,2 i 1 punts. De tots els resultats obtinguts al llarg del campionat, poden descartar-se els dos pitjors resultats, ja que com a màxim puntuen 7 proves per a cadascun.

Send this to a friend