La reactivació després de l’estat d’alarma deixa 293 aturats menys a Alcoi

El sector serveis és el que major ocupació ha generat en l'últim mes

Quadre que mostra l’evolució de l’atur a Alcoi en l’últim any (Font: Labora)

La desocupació ha tornat a donar un respir a l’economia de la comarca, després dels durs mesos de confinament en què les xifres de l’atur han experimentat importants repunts disparant la taxa de desocupació a registres històrics. Amb tot, la reactivació derivada de la campanya estival ha suposat un alleujament aquest últim mes i tant Alcoi com el conjunt de la comarca han patit un descens important d’aturats.

Detalladament, el municipi amb major caiguda de la desocupació ha sigut Alcoi, amb 293 aturats menys al juliol, la qual cosa suposa una baixada de quasi un 5% respecte al mes anterior. El sector serveis és el que més a contribuït a generar ocupació després del confinament i acumula el 55% del total, seguit de la indústria, amb un 28%. Per edat, el tram més beneficiat d’aquest descens de la desocupació ha sigut el de 25 a 45 anys, que suma el 28% del treball generat al juliol.

Així mateix, la recuperació de la desocupació en l’últim mes ha beneficiat més a les dones, que copen 160 dels 293 ocupacions registrades al juliol. No obstant això, la bretxa de gènere continua sent considerable, amb 3.371 parades enfront de 2.335 homes, la qual cosa suposa un 59% de taxa d’atur femení a Alcoi.

I com déiem, el descens de l’atur ha sigut generalitzat en el conjunt de la comarca, que ha rebaixat en 605 persones les xifres de la desocupació, situant-se en 12.285. Per municipis, per darrere d’Alcoi es troba Ibi, que ha registrat 132 aturats menys, seguit d’Onil (-61) i Muro (-59).

Des del sindicat UGT, a pesar que les dades revelen una evolució positiva, reclamen que “hem de fer un esforç per a aconseguir salvar l’activitat econòmica i eixir d’aquesta crisis encaminats cap a una recuperació”, alhora que remarquen “la necessitat d’estendre les mesures de protecció social i les prestacions per desocupació”, entre altres reivindicacions.

Send this to a friend