La rebaixa del bitllet de l’autobús es prolonga fins a juliol

El descuento será ahora del 50% en los bonos multiviajes y los bonos mensuales hasta el 30 de junio. Luego, durante el mes de julio, la rebaja pasará al 20%.

La rebaixa del bitllet de l'autobús es prolonga fins a juliol
Autobus del servicio urbano circulando por las calles del Centro.

L’Ajuntament d’Alcoi anuncia que prolongarà la seua adhesió a les ajudes del Ministeri de Transports per a la reducció del preu del bitllet de l’autobús urbà, si bé el descompte serà ara del 50% en els bons multiviatges i els bons mensuals fins al 30 de juny. Després, durant el mes de juliol, la rebaixa passarà al 20%.
Recordar que no tenen descompte els bitllets anuals i els senzills, aquests últims per estar exclosos de les ajudes del Govern als ajuntament creades en el marc de les mesures per a respondre a les conseqüències econòmiques de la guerra d’Ucraïna. Aquesta subvenció permet bonificar el 30% del preu del transport urbà de competència municipal, sempre que l’ajuntament acorde una bonificació addicional del 20%, amb la qual cosa, al cap i a l’últim, el descompte per al viatger és de la meitat del preu del bitllet.
Així, els preus de cada bo seran de 1’50 euros per a la Targeta Escolar (menors de 17 anys) i 2 per a la Targeta Estudiant (entre 17 i 27 anys), amb una rebaixa de 1’50 i 2 euros, respectivament. En el cas de pensionistes i aturats, la targeta Et Portem compta amb diferent tarifa segons el nivell d’ingressos dels usuaris. Normalment el bo costa 3 o 4 euros segons aquest barem, per la qual cosa ara passarà a valdre 1’50 i 2 euros.
També es veuran beneficiades les targetes multiviatge. El preu sense rebaixa per a pensionistes és de 3’80, passant a ser ara de 1’90, mentre que el bo multiviatge destinat a la població en general, amb el qual es podien fer recàrregues de 10 viatges per 5 euros, passa a tindre un preu de 2,50.
El regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez, explica que aquesta mesura respon a una “política distributiva”, és a dir, que “les persones amb menys ingressos tinguen més ajudes que les que tenen rendes més altes”, una qüestió que “per a nosaltres és una cosa molt important”, remarca.

Send this to a friend