La reducció d’actors marca la nova edició de la Teatram

Amb 9.000 euros de pressupost i un 50% d'aforament

La reducció d'actors marca la nova edició de la Teatram
Assajos de les obres que componen el cartell de Teatram 2020 | L.B.

El Teatre Calderón obri  les seues portes perquè puga celebrar-se la segona edició de la Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi (Teatram). Amb 11 camerinos i 700 butaques, el Calderón compleix totes les mesures de seguretat que indica la normativa per a la celebració d’aquesta mena d’esdeveniments. Només 350 espectadors podran gaudir dels 4 actors que, com a màxim, es pugen a les taules, en una única funció.

INAUGURA TEATRE
Hui, dijous 19 de novembre, a les 20:30h, i ho farà amb 2 obres breus. La primera, de 20 minuts de duració, és una comèdia hilarant, al més pur estil britànic de Lauri Wylie. “L’aniversari de la senyoreta Sophie” mostrarà fins a on és capaç d’arribar un majordom per complaure a la seua senyora. Ella, desitja celebrar el seu 90 aniversari, amb els seus amics de sempre, a pesar que, els ha sobreviscut a tots. El majordom s’encarregarà d’organitzar un sopar memorable, en la qual tots els convidats seran “presents”. Dirigida per Jordi Linares, qui ens explica que “aquesta obra estava pensada per a estrenar-la el dia mundial del teatre (27 de març), però la pandèmia ho va impedir (…) i en aquests moments que vivim, pujar-se’n als escenaris, és una necessitat, per a poder expressar el que portem dins”.

La segona obra que puja Bitles a l’escenari porta per títol “A les sis a la cantonada del Bulevard”. Escrita per Enrique Jardiel Poncela en 1943. Mostra pinzellades d’actualitat en un triangle amorós carregat d’ironia. Una parella que porta casada molts anys. Ell té una amant mentre l’esposa ho ignora. L’amant, en una parenceria de solidaritat femenina, vol mostrar-li la infidelitat de l’espòs i ambdues, ajudades per la donzella, engiponen un pla, perquè el marit caiga en el parany i a la dona sàpia la veritat. Aconseguiran el seu propòsit?. Dirigida per Macu Borrajo (vídua de Mambo), que s’estrena com a directora. “En haver treballat com a actriu, exposa, sé com interpretaria cada paper, així que he ajudat els actors a ficar-se en la pell del personatge. Després cadascun aporta els seus moviments propis i la seua personalitat”.

CLAUSURA TEATRE CIRC
El dijous 26 de novembre, a les 20h, el teló s’obrirà per a la companyia Teatre Circ. Presenten “La tortuga de Darwin”, escrita pel reconegut dramaturg i acadèmic de la RAE, Juan Mayorga, l’any 2008.

VENDA D’ENTRADES
Les entrades es poden adquirir en la web de www.ticketalcoi.com , o en la taquilla del Calderón en el seu horari habitual. El que se suprimeix és la venda de les entrades en les hores prèvies a l’estrena, per a evitar aglomeracions.

Send this to a friend