La reforma de l’Andreu Sempere pateix nous retards en els terminis

La incorporació de noves actuacions obliga a fer una nova delegació de competències

La reforma de l'Andreu Sempere pateix nous retards en els terminis
L’institut Andreu Sempere en una imatge de 2022. | XAVI TEROL

L’esperada reforma de l’IES Andreu Sempere dins del Pla Edificant haurà de continuar esperant, valga la redundància.

L’actualització de preus realitzada fa uns mesos, i posteriorment, la inclusió de noves actuacions que no estaven previstes en el projecte inicial i que després van ser reclamades, han suposat un nou revés en el procés, que està a l’espera que puga avançar administrativament, ja que les modificacions realitzades requereixen de nous tràmits.

Així mateix, segons expliquen tant l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, com l’edil d’Educació, Jordi Silvestre, és precisament la inclusió de noves actuacions el que ha impedit que aquest assumpte poguera anar al Ple de desembre segons estava previst després de la reunió mantinguda al novembre entre la Generalitat, el consistori i el propi centre educatiu, en la qual, es va augmentar la dotació fins als 6,2 milions, dels 4 inicials.

INCREMENT A 8 MILIONS
Tal com assenyalen, després que s’indicaren les noves actuacions dins del projecte de reforma, “des dels serveis tècnics de la conselleria diuen que aqueixa fórmula ja no és vàlida”. Per això, Silvestre detalla que, d’alguna manera, ara s’ha de procedir –i és en el que s’està treballant actualment– a “tancar l’Edificant que hi havia en marxa i obrir un nou”, en el qual s’incloguen totes les intervencions.

Sobre la dotació pressupostària, el projecte presentat el mes de novembre passat contemplava un pressupost, que ara, amb les variacions que hagut quant als preus del Pla Edificant “el projecte requerirà de més de 8 milions d’euros”, apunta el regidor d’Educació, qui confia que no hi haja problemes a l’hora de comptar amb el finançament necessari per a escometre tots els treballs: “des de conselleria es van comprometre al fet que tots els Edificant que estaven començats anaven a tindre prioritat i preferència”.

Així, durant aquestes setmanes s’està treballant en tots els canvis per a poder presentar de nou el projecte i fer la delegació de competències al consistori. “No partim de zero perquè el projecte ja està fet i els preus actualitzats, cal afegir les noves actuacions”, remarca Silvestre, a l’hora d’apuntar al fet que possiblement ara és més àgil el procés perquè la rehabilitació siga una realitat.

“Tots els passos que hem donat ha sigut amb el treball que ha fet aquest Ajuntament i el centre educatiu i seguint les instruccions que ens ha donat conselleria, que és cert que al principi ens va marcar un camí, i ara és un altre, però per qüestions tècniques. Al final aquesta situació no s’havia donat en altres centres educatius, i no sabíem com resoldre-les, però hem complit dins del termini i en la forma escaient en tot allò que conselleria ens ha dit”, defensa el primer edil.

AL PLE DE GENER
De nou, regidor i alcalde coincideixen que es preveu que la nova delegació del projecte es puga emportar al Ple al gener, fins i tot Silvestre no descarta “convocar un extraordinari” si fora necessari.

POSSIBLES CONCENTRACIONS
Després que la citada delegació no es tractara en la sessió plenària d’aquest mes de desembre, diversos mitjans de comunicació han publicat la intenció de convocar concentracions per part de la comunitat educativa de l’IES Andreu Sempere.

El Nostre ha contactat amb el director del centre educatiu, qui ha rebutjat fer declaracions.

Si que coneixem que divendres passat, Silvestre va parlar amb Jesús Martínez, director del centre segons ha confirmat l’edil d’Educació, qui defensa que “ells tenen tota la informació i no es pot tirar la culpa a l’Ajuntament. Aquests procediments a vegades es compliquen, i conselleria ha vist que no es podia fer el tràmit a través d’una redelegació, si no que cal obrir un altre Edificant”.

COMPRENSIÓ PER L’ENUIG
Tant Francés com Silvestre es mostren comprensius amb la resposta de l’Andreu Sempere, degut a la llarga espera d’aquesta actuació.

CRÍTIQUES DE GUANYAR
Per part seua, Guanyar ha criticat durament a l’Ajuntament d’Alcoi i als regidors Alberto Belda –abans d’Educació– i a Jordi Silvestre, als qui acusa de no haver sabut solucionar aquesta situació. Així mateix, assenyalen a “els constants errors de l’equip de govern” com a causa del retard de les obres. “Se’ns acusa que no estem fent res i no parem de fer coses”, es defensa Jordi Silvestre.

Send this to a friend