La Regidoria d’Hisenda habilita la Consulta Tributària on-line

L’Ajuntament d’Alcoi continua implantant nous serveis en línia per tal de millorar la comoditat, l’agilitat i l’accessibilitat de la ciutadania als tràmits municipals. En aquesta ocasió, és la Regidoria d’Hisenda la que ha habilitat nous serveis telemàtics per tal de facilitar la informació i les gestions tributàries dels alcoians i alcoianes, posant en marxa una Consulta Tributària on-line i implementant un sistema de notificacions mitjançant el correu electrònic de tots aquells veïns que vulguen disposar d’aquest nou servei.

La Consulta Tributària permet formular des de la pròpia web de l’Ajuntament d’Alcoi qualsevol dubte que puga sorgir al voltant dels tributs municipals; simplement cal accedir a l’apartat ‘Serveis econòmics’ i allà clicar dins l’apartat Consulta Tributària per tal d’accedir a un formulari en el qual plantejar qualsevol qüestió; les respostes de l’Ajuntament seran informatives, sense caràcter vinculant, i permetran resoldre per correu electrònic els dubtes plantejats en un termini màxim de 72 hores. Cal fer esment, no obstant, que entre els dies 25 de juliol i 5 de setembre el termini serà de 15 dies, degut a la manca de recursos humans pel període vacacional dels treballadors de l’àrea.
A més, la Regidoria posa en marxa un sistema d’avís i recordatori, via correu electrònic, dels terminis de pagaments de tributs en cobrament periòdic, com ara vehicles, brossa, guals…, així com el dia de càrrec al compte bancari dels rebuts que estiguen domiciliats. Aquesta comunicació serà voluntària a sol·licitud del propi ciutadà, una petició que podrà realitzar-se per escrit o bé per correu electrònic, substituint la comunicació tradicional.

Segons destaca l’alcalde i regidor d’Hisenda Toni Francés, “amb aquestes mesures volem contribuir a la implantació de les noves tecnologies dins la gestió tributària de l’Ajuntament, estalviant temps i costos alhora que millorem l’eficiència, l’eficàcia i l’agilitat en la resposta de l’administració local als principals protagonistes de la gestió municipal, que no són altres que els ciutadans i ciutadanes”.

Cal recordar que aquestes mesures se sumen a les distintes iniciatives que els darrers mesos ha impulsat el Govern per millorar l’accessibilitat a la gestió municipal mitjançant internet i les noves tecnologies com ara la nova pàgina web del Centre d’Esports, la creació d’una plana web dels Pressupostos Municipals, el web de l’Àgora, apartat de Transparència amb informació econòmica dels membres del Govern i un formulari per adreçar-se directament a l’alcalde, la gravació i emissió via Youtube de les sessions plenàries, la retransmissió d’esdeveniments en directe via ‘streaming’, o els diversos comptes de Facebook i Twitter dels departaments municipals. En breu, a més, s’habilitarà el servei on-line per accedir a les ajudes d’Alcoi_iNMpuls, mentre es prepara una renovació per millorar la pàgina principal de l’Ajuntament.

Escoltar tall de veu de l’alcalde, Toni Francés

Send this to a friend