La Setmana de la Ciència torna a reunir prestigiosos experts

Se celebra del 14 al 25 de novembre al Campus d'Alcoi de la UPV

La Setmana de la Ciència torna
Presentació de la present edició, aquesta setmana al Campus.

A punt de complir vint edicions, la Setmana de la Ciència torna al Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València) del 14 al 25 de novembre. Es tracta, en realitat, de dues setmanes dedicades al coneixement a través de dotze activitats que comptaran amb prestigiosos experts en les diferents matèries.

En paraules del director del Campus, Pau Bernabeu, la present edició –la 19a ja– consta d’un programa “de gran nivell”, a l’altura d’una Setmana de la Ciència que està “reconeguda com una de les més importants del territori espanyol”, remarca. Mentrestant, el regidor d’Universitat d’Alcoi, Alberto Belda, destacava la importància d’aquesta mena d’iniciatives que tenen per objecte la transferència de coneixement a la societat, en el marc de la càtedra universitària en la qual col·labora l’Ajuntament, denominada ‘Alcoi Ciutat del Coneixement’.

Per part seua, el director de la Setmana de la Ciència, Vicente Díez, posa l’accent en el fet que el principal objectiu és el de divulgar la ciència i la tecnologia, especialment la relacionada amb els reptes als quals s’enfronta la societat actual i un d’ells és el canvi climàtic. En aquest sentit, hi haurà sengles conferències els dies 22 i 25 de novembre que seran impartides per dues destacades personalitats en els seus respectius àmbits.

En la primera, la politòloga Cristina Monge, coneguda per la seua faceta com a analista política en la Cadena Ser, parlarà sobre les evidències de com el canvi climàtic està impactant ja en les nostres vides. La conferència –22/11, a les 19’30 hores– porta per títol ‘No et sacrifiques pel futur del planeta’.
El dia 25 (19’30 hores) el ponent serà el que és considerat com el major especialista en investigació polar a Espanya, Jerónimo López, que abordarà les conseqüències del canvi climàtic i com l’Àrtic i l’Antàrtida s’han convertit en autèntics laboratoris per a l’estudi d’aquest fenomen global.

Aquesta conferència posarà fi a dues setmanes intenses d’activitats, entre les quals hi haurà no sols conferències, també monòlegs, una visita guiada al jaciment arqueològic del Cabezo Redondo de Villena, i es repeteix una iniciativa que va ser novetat l’any passat i que va tindre una gran acceptació, com és el tast dels sabors de l’antiguitat romana, una experiència a cavall entre l’arqueologia i la gastronomia de la mà del professor Ignasi Grau i el xef amb dues estreles Michelín Kiko Moya.

La inauguració de la XIX Setmana de la Ciència tindrà lloc el dilluns 14 de novembre, a les 19’30 hores, amb una conferència de l’expert en vulcanisme Pedro Alfaro. Es pot consultar la programació completa i formalitzar inscripcions en la web www.semanaciencia.alcoy.upv.es.

Send this to a friend